nlc.hu
Aktuális

Forró autóból mentettek kilenc kutyakölyköt Budapesten

Forró autóból mentettek kilenc kutyakölyköt Budapesten

Hét kis yorkie-t és még két egy hónapos kölyökkutyát találtak autóba zárva.
Forró autóból mentett kutyák

Forró autóba zárt kutyákat mentettek a rendőrök egy egykori gyártelepről Budapesten.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság beszámolója szerint egy arra járónak tűntek fel az autóba zárt ebek július 10-én. Odakint 30-32 fok volt, a kutyák pedig könnyen hőgutát kapnak a forró kocsiban. Értesítette a rendőröket, akik megkeresték az ebek tulajdonosait, és felszólították őket, hogy engedjék ki állataikat az embertelen körülmények közül.

A 38 éves férfi és a 41 éves nő a kilenc kutyához csak lejárt oltási bizonyítványokat tudott mutatni, chip is csak minden harmadik yorkie-ba jutott.

„Nino, Nina, Noni, Clio, Coco, Cloé, Manó. Hét kicsi yorkie. Plusz két még kisebb, fejenként egy hónapos, nevenincs kölyök, falatka kutyalányka” – sorolták a mentett kutyák neveit a rendőrök a Facebookon.

A ránézésre sem valami fényes állapotú, láthatóan elhanyagolt kutyákhoz a rendőrök szakembereket hívtak, akik megállapították, hogy a kutyusokat nem megfelelő körülmények között tartották. A hatóság ezért mind a kilenc kutyát lefoglalta, majd az Állatmentő Liga munkatársai az újpesti telephelyükre szállították az állatokat.

A kutyákról nem kellően gondoskodó, azokat órákra egy átforrósodott kocsi utasterébe kényszerítő páros tagjaival szemben állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

(Kiemelt kép: Facebook/BRFK Budapesti Rendőr-főkapitányság)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top