nlc.hu
Aktuális

A semmibe fut a horvát határt elérő M6-os autópálya

Elérte az M6-os autópálya a horvát határt, de a semmibe fut

Legalább egy évig még nem is lesz meg az összeköttetés, de ha elkészül a horvátok hiányzó 5 kilométere, akkor sem lehet majd eljutni autópályán a tengerig.
A semmibe futó M6-os autópálya a horvát határon

Befejeződött az M6-os autópálya utolsó szakaszának építése, ám a sztráda a horvát határnál a semmibe fut. A két aszfaltcsík folytatásában csak a végtelen szántóföld látható – írja a Telex.

A semmibe vezető autópályáról a Főmterv mutatott fotókat a közösségi oldalán:

A fotókon látható állapot még nem végleges, a kivitelező novemberre kész mindennel, a hivatalos átadás időpontja pedig 2024. január 14.

A 20 kilométeres szakasz méregdrágán, kilométerenként 4,5 milliárd forintból épült, miközben az M6-oson nagyon gyér a forgalom. Ráadásul jó ideig nem várható, hogy folytatódjon a határ után az út. A bosnyák határig már megépült A5-ös horvát sztrádából még 5 kilométer hiányzik a magyar határig, és várhatóan legalább egy évig nem lesz meg.

(Kiemelt kép: Facebook/Főmterv Zrt.)

Ám ha meg is lesz a magyar határ utáni összeköttetés, akkor sem lehet majd végig autópályán eljutni a tengerpartig, ugyanis még sokáig várni kell a tengerig futó bosnyák részek megépülésére.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top