nlc.hu
Aktuális

Szárnyal Elina Szvitolina a Wimbledoni Teniszbajnokságon

Elina Szvitolina szinte szárnyal Wimbledonban 9 hónappal a szülés után

Elina Szvitolina kilenc hónappal ezelőtt hozta világra kisbabáját, azóta pedig teljesen más mentalitásban játszik, hiszen sorra dönti a rekordokat. A karrierjének minden eddiginél legjobb Grand-Slam eredményét is felállította.

Elina Szvitolina, az első ukrán teniszezőnő, aki a világranglista első 10 helyezettje közé került, tavaly márciusban jelentette be, hogy testileg, illetve lelkileg is elfáradt, éppen ezért szünetet tart a karrierjében. Nem sokkal később nyilvánosságra hozták, hogy férjével, a szintén teniszező Gaël Monfils-el gyermeket várnak.

Az ukrán játékos most kilenc hónappal a szülés után szinte szárnyal a wimbledoni teniszbajnokságon, ugyanis már a karrierjének minden eddiginél legjobb Grand-Slam eredményét is felállította. 

A női sportolóknak nincsen könnyű dolga, hiszen egy szülés után teljesen előröl kell kezdeni a fizikai felkészülést és sokaknak nem is sikerül újra a legjobb formájukat nyújtani, azonban Elina Szvitolina bebizonyította, hogy ez nem lehetetlen, sőt, a sportoló jobban játszik, mint valaha – írja a 24.hu.

Az ukrán Elina Szvitolina adogat a lengyel Iga Swiatek ellen a női egyes negyeddöntőjében a centerpályán a wimbledoni gyeplabda-bajnokságon a wimbledoni All England Lawn Tennis and Croquet Clubban 2023. július 11-én, Londonban, Angliában.

Az ukrán Elina Szvitolina adogat a lengyel Iga Swiatek ellen a női egyes negyeddöntőjében a centerpályán a wimbledoni gyeplabda-bajnokságon a wimbledoni All England Lawn Tennis and Croquet Clubban 2023. július 11-én, Londonban, Angliában. (Fotó: Tim Clayton/Corbis via Getty Images)

A teniszbajnokságon kemény sorsolást kapott, így kezdetben Venus Williams-el, majd a világranglistán 28. helyen szereplő Elise Mertens-el állt szemben, illetve Sofia Kenin és Viktorija Azrenka is az ellenfelei között szerepelt. 

Szvitolina bekerült a legjobb négybe, miközben négy korábbi egyéniben Grand-Slam győztest is kiejtett, továbbá a világelső Iga Swiatek-et is, amire korábban még senki nem volt képes a Grand-Slam tornákon. 

Szvitolina már teljesen más mentalitásban játszik, mint gyermekének születése előtt, mivel már nem helyez rá nyomást a pénz, illetve a ranglistás helyek megszerzése. Felszabadultabb és fókuszáltabb lett, a játékaihoz pedig kislányából merít erőt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top