nlc.hu
Aktuális

Családapa halt meg a Balatonban

Végignézte két kisgyerek, ahogy az apjuk megfullad a Balatonban

Az apa a kisgyerekeivel vízibiciklizett, amikor a tragédia történt.
balaton

Vízbe fulladt egy férfi Balatongyörökön. Mint a Tények riportjából kiderül, akkor merült el, amikor próbált úszva utolérni egy vízibiciklit, amit a 4 éves kislányával együtt elsodort a szél. A gyerek megijedt és kiáltozni kezdett.

A 8 éves testvére is a vízben volt, őt egy arra evező házaspár mentette ki. Próbálták kihúzni a 40 év körüli férfit is: amikor felé nyújtották az evezőlapátot, már annyira le volt gyengülve, hogy nem tudta elkapni, és végleg elmerült.

A Tények információi szerint a férfi a gyerekeivel csaknem 100 méterre eltávolodott a strandolóknak kijelölt résztől. A szemtanúk szerint a férfi és a kisfia együtt ugrottak be a vízbe a vízibicikliről, eközben sodródott el a kislánnyal a vízi jármű. A családapa ugyan megpróbálta úszva utolérni, de mivel nem volt egy gyakorlott úszó, így közben elmerült.

A síró gyerekeket a házaspár vitte ki a vízből. Közben a parton lévők riasztották a mentőket.

A vízi mentők sokáig keresték a férfit, de fel kellett hagyniuk a kutatással, mert erős vihar csapott le a Balatonra. Végül csak másnap találták meg a holttestét.

A tragédia után az édesanya azonnal a helyszínre utazott Budapestről, és magával vitte a kisgyerekeket.

A rendőrség vizsgálja a férfi vízbe fulladásának a körülményeit.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top