nlc.hu
Aktuális

Halálra égett a hőségben a láncon tartott kutya

Kegyetlen állatkínzás: kínhalált halt a hőségben egy láncon tartott kutya Somogyban

Sokkolta a látvány a horrortanyára kiérkező állatvédőket.
állatkínzás

Élve megsült a tűző napon egy kutya Somogy vármegyében, egy rinyakovácsi családi ház udvarán. Mint a Tények riportjából kiderül, egy vascsőhöz volt kikötve, sem víz, sem élelem nem volt előtte. A gazdája elköltözött egy másik településre, de a 3 kutyáját otthagyta kikötve. Az egyik le tudta tépni magáról a láncot és elmenekült. Az 50 centis lánccal vasrúdhoz kikötözött eb azonban nem tudott elszökni: a hatalmas kánikulában több napig kegyetlenül szenvedhetett, végül elpusztult. Tetemét az állatvédők találták meg, akiket azzal hívott fel valaki, hogy borzasztó bűz terjeng az utcában.

Még a sokat látott kaposvári állatvédőket is sokkolta az eset. “Olyan kegyetlen volt, ahogy az a kutya szenvedhetett, amit nem tudok szavakba önteni. Konkrétan kísért az egész”  – nyilatkozta Boncz Edit, a kaposvári Kutyatár Állatvédő Egyesület vezetője.

Egy másik kutyát viszont élve találtak meg a horrortanyára kiérkező állatvédők. A valamivel szerencsésebb eb – mivel ő egy 80-100 centi hosszú lánccal volt kikötve – úgy menekült meg, hogy gödröt ásott és abban bújt el a kánikulában. Most már jól van a kutya, és egy pillanatra sem engedi el a megmentőjét.

Az állatkínzó asszonyt, aki magára hagyta a kutyákat, feljelentették, a rendőrség pedig nyomoz az ügyben.

Kiemelt fotó forrása: Tények / Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesület Kaposvár – Facebook

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top