nlc.hu
Aktuális

Meghibásodott a klíma a Honvédkórházban

Éppen a legnagyobb melegben romlott el a klíma a Honvédkórházban, leálltak a műtők

Operációkat kellett áttervezni.
műtét

A legnagyobb melegben mondta fel a szolgálatot az Észak-Pesti Centrumkórház-Honvédkórház Podmaniczky utcai II-es telephelyen a műtőblokk klímarendszere, ezért műtéteket kellett áttervezni – értesült a Magyar Hang. A klímaberendezés a hét elején hibásodott meg, az intézmény vezetése azonnali bezárás és soron kívüli karbantartás mellett döntött.

Az Észak-Pesti Centrumkórház-Honvédkórháznál azt közölték a portállal, hogy már folyamatban van a műtőblokk klímaberendezésének javítása, várhatóan hétfőn már üzemképes lesz. Az intézménynél azt is elmondták, hogy a meghibásodás miatt át kellett tervezni az elektív (tervezett) műtéteket az I-es, illetve II-es telephelyen megosztva, az akut eseteket pedig más műtőkbe áthelyezve végezték.

Mint a Magyar Hang megjegyzi, a kórházak műtőinek megfelelő minőségű levegővel való ellátása régóta nagy kihívása a hazai ellátórendszernek.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top