nlc.hu
Aktuális

Megtalálták a Csendes-óceánon eltűnt ausztrált és kutyáját

Két hónapig sodródott az óceánon kutyájával egy ausztrál

A Csendes-óceánon hánykolódott két hónapon át egy 51 éves ausztrál férfi és a kutyája.

Miután Tim Shaddock és Bella kihajózott a kaliforniai félszigeten lévő mexikói La Pazból Polinézia irányba, viharba keveredtek a nyílt óceánon. A hajó megrongálódott, irányíthatatlanná vált az elektronika hibája miatt és elvesztették a kapcsolatot a külvilággal is.

Két hónapig sodródott az óceánon kutyájával egy ausztrál

Két hónap sodródás után egy helikopter vette észre őket

és szólt egy halászhajónak, hogy mentse meg őket. A férfi és a kutya is túlélte a balesetet, bár Tim erősen lefogyott. Horgászként sok halat fogott, de kénytelenek voltak azt nyersen megenni, az útközben összegyűjtött esővízzel – írta a BBC.

Nem Jimé és Belláé az egyetlen csodás menekülés mostanában: ahogy az nlc is megírta: Aaron Carotta egy evezőshajón egyedül akarta megkerülni a Földet, még május 31-én adott le vészjelzést. Azonnal öt kereskedelmi hajó és négy sporthajó indult a megmentésére, de a reménytelennek látszó keresést június 12-én abbahagyták.

A francia-polinéziai hatóságok azonban újra fogták a vészjelzést,

és egy másik mentőakció miatt a térségben tartózkodó amerikai kereső repülőgép megtalálta egy olyan zónában, ahol nincs egyetlen sziget se, hajó is csak elvétve fordul elő.

A hozzá legközelebb, 390 kilométerre tartózkodó hajó, a Baker Spirit nevű olajtanker útirányát megváltoztatva a kalandorért indult és fedélzetére vette.

Mint kiderült, a Marquises-szigetektől 950 kilométerre

Carotta evezősét felborította egy hullám, a hajótörött férfi a mentőcsónakjában élte túl a balesetet.

Ennél is durvább annak az orosz matróznak az esete, aki még 2022-ben esett bele a Csendes-óceánba egy teherhajóról, ami aztán tovább is ment. Eltűnését órák után fedezték fel és szerencsére vissza is fordultak érte. A férfit végül élve találták meg: egy elsodródott meteorológiai bójára kapaszkodott fel. Azon várta a megmentőit a semmi közepén. Jó hosszú napja lehetett, de végül ő is megmenekült.

Hirdetés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top