nlc.hu
Aktuális

Reptéren bujkált embercsempészek elől

Tíz napig bujkált a houstoni reptér mosdóiban egy magyar nő

Egy reptéri dolgozó figyelt fel rá.
reptér

Embercsempészet áldozata lehetett az a magyar nő, aki napokig a houstoni George Bush repülőtéren a mosdókban bujkált – írja az rtl.hu.

Egy reptéri dolgozóhoz, Monica Phillipshez – akit arra képeztek ki, hogy észrevegye az embercsempészetre utaló jeleket – június 2-án befutott egy telefonhívás, miszerint egy férfi az 52 éves anyját keresi, aki május 28-án szállt fel a texasi Lubbockból Houstonba tartó gépre, és azóta nem hallott róla. Phillips számára gyanús volt, hogy a férfi miért nem tett bejelentést a rendőrségnél az állítólagos anyja eltűnéséről.

Öt nappal később a reptéren feltűnt neki egy nő, aki nem tudott szót érteni a rendőrökkel, csak magyarul beszélt. Kiderült, ő az, aki iránt a telefonáló érdeklődött.

A nő elmondta, hogy két férfival utazott Lubbockból Houstonba, és Európába mentek volna tovább. Amikor megérkeztek a houstoni reptérre, elszökött a két férfitól és elbújt a terminálon. Útlevele a két férfinál volt.

Ügyével immár a hatóságok foglalkoznak.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top