nlc.hu
Aktuális

Felrobbantotta magyar exét egy amerikai férfi

Életfogytot is kaphat a magyar exét felrobbantó amerikai férfi

A család máig képtelen feldolgozni a tragédiát.
rab

A Kaliforniában kozmetikusként dolgozó nőt 5 éve ölte meg a párja: bombát rejtett el a szépségszalon plafonjában, amit később egy, az exének postán küldött telefon aktiválhatott. Mint az RTL Híradó riportjából kiderült, a robbanás ereje akkora volt, hogy a plafon is beomlott. A szalonban dolgozó 48 éves magyar nő azonnal meghalt, ketten pedig megsérültek.

Az áldozat, Ildikó több mint 20 éve élt Amerikában. Testvére elmondása szerint nagyon keményen dolgozott, hogy felépítse sikeres vállalkozását. 

A meggyanúsított férfinak, Stephen Bealnek másfél éve volt párkapcsolata a meggyilkolt asszonnyal. Ildikó egy idő után azonban szakított az egyre erőszakosabbá váló férfival, aki ezt nem tudta elfogadni. Ezután döntött úgy, hogy megöli a nőt.

Az esküdtszék bűnösnek találta a 64 éves férfit. Legalább 30 év börtönre, de akár életfogytigra is számíthat. Novemberben szabhatják ki a büntetését.

Az elhúzódó tárgyalássorozat az áldozat családját is megviselte. A megölt nő testvére az RTL Híradónak azt mondta: a család máig képtelen feldolgozni a tragédiát. Úgy érzik, a bűnösség kimondása sem hoz nekik megkönnyebbülést. Csak az jelent számukra némi vigaszt, hogy a gyilkos már nem bánthat másokat.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top