nlc.hu
Aktuális

Időjárás-előrejelzés az utolsó júliusi hét első felére

Visszatér a 35 fok, de kell tartanunk egy újabb durva hőségtől?

Ismét melegszik az idő.

A Kiderült.hu előrejelzése szerint ismét melegszik az idő, ez pedig azzal jár, hogy hétfőn nagy területen elérhetjük, sőt, délen meghaladhatja a napi csúcsérték a 35 fokot.

Fürdőzők a Balatonban Fonyódnál, a bélatelepi strandon

Fürdőzők a Balatonban Fonyódnál, a bélatelepi strandon. (Fotó: MTI/Varga György)

Ez viszont nem jelenti azt, hogy kizárólag napos időre kell számítani,  az északi, északkeleti tájakon például erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és délutáni, esti óráktól növekszik a zápor, zivatar esélye. Emellett a déli, délnyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarban viharos lökések is lehetnek.
 
Ami a keddet illeti, erőteljes gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhőzet mellett az ország nagy részén többórás napsütés valószínű, de több helyen előfordulhat zápor, zivatar, nagyobb számban reggelig, valamint a délutáni, esti óráktól. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a nyugati, északnyugati szél, a zivatarokat pedig viharos lökések is kísérhetik. A hőmérséklet hajnalban 16, 25, délután 27, 37 fok között alakul, északnyugaton mérhetik az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékeket.

Szerdán már a nap második felében nyugat felől csökken a felhőzet, általában többórás napsütés valószínű, de többfelé előfordulhat záporeső, zivatar, majd délutántól kelet felé vonulnak a csapadékos tömbök. Hajnalban 13, 21, a délutáni órákban 19, 27 fok valószínű. A délkeleti tájakon mérhetik a magasabb, a csapadékos vidékeken az alacsonyabb értékeket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top