nlc.hu
Aktuális

Józsefvárosban veszélyes csalétkeket helyeznek ki kutyáknak

Józsefvárosban ételbe rejtett méreggel és csavarral állítanak csapdát a kutyáknak

Börtönbe is kerülhet az, aki ilyen módon veszélyezteti az állatokat.

A Józsefvárosi Önkormányzat hívta fel a kerületi lakosok figyelmét arra, hogy többen is jelezték, hogy mérgezett, csavarokat is tartalmazó élelmet helyzetek ismeretlen tettesek kutyafuttatókban, illetve egyéb helyeken is, írja a hvg.hu. 

Kutyáknak kihelyezett veszélyes csalétkek Józsefvárosban

Kutyáknak kihelyezett veszélyes csalétkek. (Fotó: Józsefvárosi Önkormányzat)

Mint az önkormányzat a közleményében írja, súlyos bűncselekménynek minősül az állatok mérgezése, pontosabban “ha az állatkínzást méreg alkalmazásával, vagy az állat elpusztítására alkalmas csalétek kihelyezésével több állat pusztulását okozva követik el, a büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés”, és még az is két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, aki ilyen bűncselekmény elkövetésére készül.

Az önkormányzat természetesen igyekszik eltávolítani a kihelyezett csalétkeket, és arra kérnek mindenkit, ha ilyen veszélyes élelmet találnak, értesítsék a rendőrséget.

“Ha teheted, szedd össze a gyanús élelmet és értesítsd a többi kutyást. Ha nem tudod milyen fórumon tedd ezt, vagy a megtaláló nincs fent Facebookon, akkor a ZöldEb Egyesület segít a hír elterjesztésében. Ha bármi a kutyákra veszélyes esetet észleltek, kérjük jelezzétek a ZöldEb Józsefváros csoportban, hogy minél hamarabb kerüljön szakértő kezekbe egy-egy ügy” – teszik hozzá. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top