nlc.hu
Aktuális

A Powerball lottó 1,08 milliárdos jackpotjának nyertese

Lebukott az állítólagos lottónyertes: mégsem ő nyerte a 369 milliárd forintos jackpotot

Egy nő azt állítja, hogy ő a nyerte meg az amerikai Powerball lottó történetének egyik legnagyobb nyereményét, azonban a szelvényt árusító bolt tulajdonosa szerint ennek az esélye egyenlő a nullával.

Számos olyan történetről hallattunk, hogy valaki csaknem egy évig nem vette észre, hogy nyert a lottón, de akadt olyan is, aki közel ötödszörre nyerte meg a 66 millió forintot. Most úgy tűnik, hogy egy nő azt hazudta, hogy megnyerte a Powerball nevű lottó egyik legnagyobb nyereményét.

A Powerball július 19-i sorsolása után valaki 1,08 milliárd dollárral, azaz nagyjából 369 milliárd forinttal lett gazdagabb – a szerencsés nyertes ezzel az összeggel kapásból az öt leggazdagabb magyar között lenne. A felfoghatatlan mennyiségű pénz a Powerball történetének harmadik, míg az amerikai lottózás hatodik legnagyobb nyereménye. 

Valódi nyertes vagy szélhámos? 

A számhúzás után csak annyit lehet tudni, hogy az egyetlen nyertes szelvényt egy kaliforniai kis élelmiszerüzletben adták el. Aztán a napokban szinte vírusként terjedt el egy felvétel, amelyen egy nő sírva rontott be egy Powerball lottószelvényt árusító üzletbe.

A nő azt állította, hogy ő nyerte meg az 1,08 milliárd dolláros Powerball-jackpotot, amiért szeretett volna köszönetet mondani a dolgozóknak.

A nő viselkedése azonban minimum gyanús volt. A Los Angeles közelében fekvő, Las Palmitas Mini Market névre hallgató élelmiszerüzlet tulajdonosának, vagyis Navor Herrerának az unokája azt mondta a Daily Mailnek, hogy szerinte a nő nem nyert semmit. Sarai Palacios így kommentálta az állítólagos lottónyertes nő hisztérikus kirohanását:

Nem nyert, úgyhogy nem tudom, hogy miért csinálta ezt.  Azt hiszem, csak be akart kerülni a hírekbe

– nyilatkozta a lapnak.

A nő ott biztosan nem vett lottót

Sarai elmondása alapján ugyanis az igazi nyertes még nem jelentkezett. Herrera később a KTLA tévécsatornának elárulta, hogy egészen addig fogalma sem volt arról, hogy ő adta el a nyertes szelvényt, ameddig csütörtök reggel a riporterek el nem árasztották a boltot. A salvadori négygyermekes apuka annyira meglepett volt, hogy kezdetben azt hitte pusztán egy forgatásról van szó. 

Azt is elárulta, hogy több szelvényt is eladott a napokban. A vevőit jól ismeri, így biztos abban, hogy a csütörtökön berontó nő egyetlen szelvényt sem vásárolt tőle. 

A bizarr felvételen látható, ahogyan az állítólagos „nyertes” körbeöleli a dolgozókat, sikoltozik örömében, majd azt állítja, hogy megnyerte az összeget, amely az egész életét megváltoztatja majd.

Maria Menjivar tulajdonos beszélget egy vásárlóval, a Las Palmitas Mini Marketben, ahol korábban egy 1 milliárd dolláros Powerball szelvényt adtak el

Maria Menjivar tulajdonos beszélget egy vásárlóval a Las Palmitas Mini Marketben, ahol korábban egy 1 milliárd dolláros Powerball szelvényt adtak el (Fotó: Gary Coronado / Los Angeles Times)

Arra a kérdésre, hogy valóban megnyerte-e az összeget, határozott igennel felelt, a nyertes szelvényt azonban már nem mutatta meg. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mi állhat a furcsa jelenet mögött, az viszont biztos, ha pusztán színészkedésről van szó, akkor egy „Oscar-díjas” alakítás tárult a szemünk elé.

A boltos is jól járt a giganyereménnyel

A valódi nyertesről továbbra sem lehet tudni semmit, azonban ez nem változtat a tényen, miszerint a Powerball egyik legnagyobb nyereményéről van szó. A nyertes választhat, hogy mostantól számítva 29 éven keresztül évi részletekben történjen az összeg kifizetése, vagy azonnal szeretné-e felvenni a nyereményét. Utóbbinál az adózások miatt a nyereménye a felére csökkenne. 

A boltot üzemeltető család. Maria Menjivar (középen) a Las Palmitas Mini Market tulajdonosa, az unokái, Sarai Palacios, 14 éves (balra), Natalia Palacios, 9 éves (jobbra), Navor Herrera (bal szélen) és Angelica Menjivar tulajdonos az édesanyjával 2023. július 20-án Los Angelesben, a Las Palmitas Mini Marketben, ahol korábban egy 1 milliárd dolláros Powerball-szelvényt adtak el.

A boltot üzemeltető család. Maria Menjivar (középen) a Las Palmitas Mini Market tulajdonosa és az unokái, Sarai Palacios, 14 éves (balra), Natalia Palacios, 9 éves (jobbra), Navor Herrera (bal szélen) és Angelica Menjivar tulajdonos 2023. július 20-án Los Angelesben, a Las Palmitas Mini Marketben, ahol korábban egy 1 milliárd dolláros Powerball-szelvényt adtak el (Fotó: (Gary Coronado / Los Angeles Times)

Az óriási pénzösszeg nem csak a nyertes számára egetrengető hír, hanem a kisbolt tulajdonosainak is.

Sarai családja a szelvény eladásával 1 millió dolláros jutalomban részesült, nagyapjuk pedig már azt is eltervezte, hogy mire költi majd a pénzt. Elmondása alapján egy luxusnyaralásra viszi majd a családját, továbbá a főiskolai alapba fekteti majd a pénzt.

A tavalyi évben Edwin Castro még egy ennél is nagyobb, 2,04 milliárd dolláros jackpotot nyert, amelynek szelvényét Herrera boltjától mindössze 20 kilométerre vásárolt. A férfi szerény külvárosi otthonát egy hollywoodi villára cserélte, azonban nem sokkal később egy Jose Rivera nevű férfi beperelte, mert állítása szerint ő a pénz valódi nyertese.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top