nlc.hu
Aktuális

Illés Fanni élete

Kikezdték Illés Fannit, mert az édesanyja elment nagyszülői GYED-re, ő pedig visszatért az uszodába

A paralimpiai bajnok úszónő szerint egy élsportolónak sokkal nehezebb dolga van, melyet mindenkinek meg kellene értenie.

Egyéves lett Illés Fanni kisfia. A világ- és Európa-bajnok paralimpikon úszó a Reggeliben beszélt arról, hogy bár a gyermeke még három hónapos sem volt, ő már visszatért az uszodába. 

„Kicsit felemás érzések vannak bennem, hogy ilyen hamar vissza kellett mennem, és nem tudtam még több időt vele tölteni. Élsportolóként nem tehetem meg, hogy két évet otthon legyek a babámmal, hiszen ez a munkám, ebből élek. Ha kihagyok két évet, az befejezné a pályafutásomat. Ez a három hónap is nagyon sok idő, még mindig keresem azt, hogy visszataláljak a régi önmagamhoz” – nyilatkozta az úszónő. Fanninak az édesanyja vállalta, hogy elmegy nagyszülői GYED-re, ezzel is segítve a sportolót. Bár Fanni örül, hogy a gyermeke jó kezekben van, lelkiismeret-furdalással küzd.

„Az uszodában hiányzott a kisfiam, mellette szerettem volna lenni minden percben. Neki annyira nem hiányoztam, mert hazamentem, és mindig azt láttam, hogy tök jól elvolt anyukámmal. Amikor pedig otthon voltam, akkor meg tudtam, hogy mennem kéne az uszodába és edzenem kell. Ez egy nagyon nehéz helyzet volt. Élsportoló anyukaként sokszor megkaptam azt a kérdést, hogy miért nem maradok otthon a gyerekemmel, hiszen ez a dolgom. De nekem ez a munkám. Amíg ilyen fiatal vagyok, azt gondolom, hogy van még bennem eredmény, és ezt nem hagyhatom kárba veszni” – mesélte az úszónő, aki napi 6-7 órát edz. Mint mondja, gyakran előfordul, hogy addig édesanyja és kisfia a medenceparton vannak.

Illés Fanni

Illés Fanni (Fotó: Instagram)

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top