nlc.hu
Aktuális

Halálba segítette feleségét a Cipruson élő brit férfi.

Megfojtotta halálos beteg feleségét, két év után szabadulhatott

Szabadon távozhatott hétfőn egy ciprusi  bíróságról az az országban élő 76 éves brit férfi, aki két évvel ezelőtt megfojtotta halálos beteg feleségét.

David Huntert július 21-én mentették fel az előre megfontolt szándékkal elkövetett gyilkosság vádja alól, ami miatt életfogytiglani börtönt is kaphatott volna. A bíróság végül emberölés miatt mondta ki bűnösnek, ami miatt két év börtönt mértek rá, ennyit viszont már leült az előzetesben.

Cellák ajtajai egy börtön folyosóján

Cellák ajtajai egy börtön folyósóján (Fotó: Unsplash)

A bíróság szerint a gyilkosság„egy meggyötört ember impulzív tette” volt.

David Hunter és felesége, Janice Hunter több mint 50 évig volt házas. A nő a leukémia egyik ritka fajtájában szenvedett, és állandó fájdalmai miatt többször könyörgött férjének, hogy segítsen véget vetni az életének. A férfi végül megfojtotta őt, majd öngyilkosságot kísérelt meg.

Cipruson a halál közvetlen elősegítése emberölésnek minősül,

a mostani ítélet viszont változást hozhat ebben. Ősszel az orvosi közreműködéssel végrehajtott eutanázia engedélyezéséről tárgyal a ciprusi parlament.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top