nlc.hu
Aktuális

További hét vasúti szárnyvonalat számol fel az Orbán-kormány

Újabb hét vasútvonalat akar bezáratni az Orbán-kormány

Az augusztus elsején leállított tíz szárnyvonal után újabb hét vonalat helyettesítene buszokkal az illetékes minisztérium.

Válaszolt a MÁV az Indóház szakportál kérdésére. Eszerint továbbra is napirenden van a vasút mellékvonali módváltás kérdése:

„Nem született döntés arról, hogy további mellékvonalakon kerülne sor

közlekedésimód-váltásra. Nem egyes vonalak vagy vonalcsoportok, hanem a regionális vonalhálózat egészét illetően vizsgáljuk azt, hogyan lehet a leginkább üzembiztos, kiszámítható és fenntartható közlekedést biztosítani az utasainknak. Az augusztus elsejétől – tíz mellékvonalon – érvényes közlekedésimód-váltás is ennek a folyamatnak a része. A próbaidőszak tapasztalatait az év végén közösen értékeli ki a tulajdonosi jogokat gyakorló Építési és Közlekedési Minisztérium és a MÁV–Volán csoport.”

Újabb hét vasútvonalat akar bezáratni az Orbán-kormány

Az Indóház szerint alig telt egy bő hét azóta, hogy

a MÁV-Start tíz mellékvonalon váltott szolgáltatási módot, 

– vagyis buszokkal pótolta a leállított személyszállító vonatokat – máris újabb hír sokkolja az ágazatot: a vasúti közlekedésért is felelős Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) további hét vicinálisra tenne lakatot.

A hét vonal között lehet a szabolcsi Nyíregyháza–Nyírbátor–Mátészalka–Fehérgyarmat–Zajta (113-as) két vége. Ez a nyírbátori és a zajtai szakasz, melyeken az elmúlt években már többször is majdnem feladták a forgalmat. Az ország egyik legramatyabb pályaállapotaival bíró vicinális,

a 35-ös számú Siófok–Kaposvár vonal is „jó esélyekkel” indul.

Egyes dél-alföldi vaspályák is bezárhatnak, például az augusztus 1-jével félig „módváltott” 146-os Kiskunfélegyháza–Lakitelek–Kunszentmárton vonal kiskunfélegyházi oldala vagy a 147-es (Kiskunfélegyháza–Szentes–Orosháza) vonal mindössze napi néhány vonatot kínáló orosházi fele.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top