nlc.hu
Aktuális

Villámárvíz Pécsett

Villámárvíz zúdult Pécsre

Pécs egyes részeire 40 milliméter eső zúdult. A hétvégén már egyre több lesz a napsütés.

Kisebb villámárvíz alakult ki Pécsett pénteken. Az Időkép beszámolója szerint a baranyai megyeszékhely egyes részeire 40 milliméter eső zúdult, a térdig érő vízben alig tudtak áthaladni az autók.

Országszerte előfordultak zivatarok, melyeket néhol jégeső, máshol heves felhőszakadás kísért.

úttesten hömpölygő vizet ugrik át egy nő

Többfelé csapott le hatalmas eső. Képünk illusztráció (Fotó: MTI/Ujvári Sándor)

Szombaton a felhősebb tájakon a felhőzet délelőtt szakadozik, gomolyosodik, máshol az erőteljessé váló gomolyfelhő-képződés mellett általában sok napsütés valószínű. Szórványosan alakulhatnak ki záporok, zivatarok, amelyeket elsősorban felhőszakadás kísérhet és környezetükben átmenetileg megerősödhet, viharossá fokozódhat a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 28 és 33 fok között valószínű. Késő estére 17 és 23 fok közé hűl le a levegő – írja a kiderül.hu.

Vasárnap az ország nagyobb részén napos időre van kilátás kevés gomoly- és fátyolfelhővel, azonban északkeleten több lehet a gomolyfelhő, arrafelé néhol előfordulhat zápor, zivatar is. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet csúcsértéke 29 és 35 fok között valószínű.

Hétfőn apos idő várható kevés gomolyfelhővel. Csapadék nem valószínű. Az északkeleti országrészben néhol megélénkülhet az északi, északkeleti szél. A minimum-hőmérséklet általában 18 és 22 fok között alakul, de a hidegre érzékeny helyeken pár fokkal hűvösebb, vízpartokon, nagyobb városokban pár fokkal enyhébb is lehet hajnalban. Délután 29, 35 fok közötti értékeket mérhetnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top