nlc.hu
Aktuális

Pornófilm miatt kellett lekapcsolni a reklámkijelzőket Bagdadban

Pornófilm miatt kellett lekapcsolni a hirdetőtáblákat Bagdadban

Egy embert már őrizetbe vettek a történtek miatt.

Szombat este egy hacker átvette az irányítást az iraki főváros egyik forgalmas csomópontjában található kijelző fölött, és több percen keresztül pornófilmet vetített rajta, míg a képernyőt ki nem kapcsolták. Az esetről, amihez hasonló történt már egyszer, csak éppen Washingtonban, felvétel készült, amelyek a közösségi oldalakon is terjedni kezdtek.

Az incidens miatt a hatóságok minden kijelzőt lekapcsoltak Bagdadban, hogy megtalálják az esetleges biztonsági réseket, és az ügyben már őrizetbe vettek egy gyanúsítottat, írja az MTI. 

Lekapcsolt kültéri kijelző Bagdadban

Fotó: Ahmad Al-Rubaye/AFP

Az iraki hatóságok 2022-ben bejelentették, hogy blokkolni akarják a hozzáférést a pornográf tartalmakhoz az interneten. Az intézkedés egyelőre csak néhány oldalt érint.

A konzervatív iraki hatóságok tavaly eljárást indítottak a YouTube és a TikTok több felhasználója ellen, akiket azzal vádoltak meg, hogy az “erkölcsöt és a hagyományokat semmibe vevő”, “dekadens tartalmakat” osztanak meg. Néhány embert be is börtönöztek ezért, köztük egy fiatal nőt is, akinek bűne az volt, hogy olyan felvételeket osztott meg az interneten, amelyeken popzenére táncolt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top