nlc.hu
Aktuális

Kánikulával búcsúzik az augusztus

Mindjárt vége az augusztusnak, de jövő héten durván belehúz még a nyár

Szerencsés az, aki most megy csak nyaralni.

A jövő héten folytatódik a kánikula 29 és 36 Celsius-fok közötti maximumokkal, majd a hét végén nő a zápor, zivatar esélye, vasárnap már többfelé kell csapadékra számítani – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn túlnyomóan derült, napos idő várható, csak kevés gomolyfelhő képződhet, csapadék nem lesz. A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt marad, csak a Tiszántúlon lehet időnként élénk széllökés. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 31 és 35 fok között valószínű.

Kedden sok napsütés várható a kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett. Csapadék nem valószínű, de egy-egy futó zápor kialakulhat. A légmozgás jobbára mérsékelt marad. Hajnalra általában 18 és 22 fok közé hűl le a levegő, de a hidegre érzékeny helyeken pár fokkal hűvösebb, a vízpartokon, a nagyobb városokban pedig kissé enyhébb is lehet az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 36 fok között alakul.

Szerdán a gomoly- és fátyolfelhők mellett általában sok napsütés várható, nagyobb eséllyel az északi megyékben lehet zápor, zivatar. A szél csak zivatarok idején erősödhet meg. Hajnalra általában 18 és 22 fok közé hűl le a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 36 fok között valószínű.

Egy nő és kislánya hűsíti magát az Erzsébet téri Akvárium Klub tetőmedencéjénél Budapesten

Egy nő és kislánya hűsíti magát az Erzsébet téri Akvárium Klub tetőmedencéjénél Budapesten. (Fotó:
MTI/Mónus Márton)

Csütörtökön a napos időt gomoly- és fátyolfelhők zavarhatják meg, és helyenként zápor, zivatar előfordulhat. A szél csak zivatar idején erősödhet meg. A hajnali 15-23 fokról délutánra 28 és 35 fok közé melegszik fel a levegő.

Pénteken a napos időt fátyolfelhők és helyenként intenzívebbé váló gomolyfelhő-képződés zavarhatja, és szórványos jelleggel zápor, zivatar előfordulhat. A délies irányú szél helyenként megélénkülhet, zivatarok idején erős, viharos lökések is lehetnek. Hajnalban 17-24, délután 28-36 fok várható.

Szombaton az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett több-kevesebb napsütés valószínű és szórványosan alakulhat ki zápor, zivatar. A nagyrészt még délies irányú szél megélénkülhet, zivatarok idején viharos lökések is lehetnek. A hajnali 17-22 fokról délutánra 28-36 fokra melegszik fel a levegő.

Vasárnap közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Az előző napokhoz képest nagyobb a csapadék valószínűsége, így – nagyobb eséllyel a nap második felében – többfelé lehet eső, zápor, zivatar. A szél északnyugatira fordul, megélénkül, helyenként meg is erősödhet. A minimumhőmérséklet 17 és 23, a maximum 26 és 35 fok között valószínű.

(via MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top