nlc.hu
Aktuális

Visszavitte a könyvtári könyvet, leszakadt az ujja

Visszavitte a könyvtári könyvet, leszakadt az ujja

Az amerikai nő bedobta a könyvet a fémdobozba, a tároló pedig levágta az ujja végét körömmel együtt.
Könyvtári könyvek között válogat egy nő

Levágta egy floridai nő ujjának a végét egy könyvtári fémdoboz, amikor júliusban egy könyvet akart visszavinni.

Barbara Haverly a Mount Dorában található W.T. Bland közkönyvtárba vitte vissza a könyvet július 28-án. Délután fél egy körül bedobta a könyvet az erre a célra kihelyezett, postaládaszerű fémdobozba, ám a tároló ajtaja visszacsapódott, és csapdába ejtette az ujját.

„Sokkot kaptam – mondta Haverly a FOX 2 San Franciscónak. – Egy artériát ért, úgyhogy mindenhonnan spriccelt a vér.”

Az ápolónőként dolgozó Haverly észrevette, hogy a bal keze középső ujjának egy darabja belesett a dobozba. Ezért sürgette a könyvtár dolgozóit, hogy azonnal vegyék ki az ujjvéget, és tegyék jégre. A KTVU FOX 2 cikkében szereplő fotók alapján az ujjából egy körülbelül egy-másfél centis darab szakadt le, a teljes köröm és még egy kis rész. 

A nő magával vitte a leszakadt ujjvéget, amikor kórházba szállították, ám a sebészek nem tudták visszavarrni az elszakadt idegvégződések miatt. A bőr várhatóan vissza fog nőni, de a köröm valószínűleg nem.

Ráadásul egy kicsit még le is kellett vágniuk az orvosoknak Haverly ujjából, mert ferde volt a szakadás, „ki kellett igazítani”, hogy a bőr visszanőhessen. Az ujjának körülbelül kétharmada maradt meg.

A baleset után a könyvtár kitett egy „nem használható” táblát a fémdobozra. A nő több mint 30 éve jár ebbe a könyvtárba, de még sosem volt gondja a fémdobozzal. A könyvtár nem nyilatkozott az ügyben, de egy dolgozó szerint a könyvleadó doboz 14 éves fennállása alatt nem történt semmilyen baleset.

Bár a hasonló esetek szerencsére nem gyakoriak, azért előfordulnak. Korábban írtunk arról, hogy a vécé ajtaja szakította le egy hétéves kisfiú kisujjának végét egy glasgow-i iskolában.

(Fox News)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top