nlc.hu
Aktuális

47 ezren röhögtek a meggyilkolt ukrán kislányon

47 ezer röhögős szmájlit kapott az orosz, aki a meggyilkolt ukrán kislánnyal poénkodott

A hatéves Szofija Holinszka a szombati Csernyihivnél történt orosz rakétatámadás áldozata volt. Az oroszok a halálával poénkodnak a közösségi médiában, az erről szóló poszt nagy sikernek örvend.
Szofija Holinszka emlékhelye

„Gyerekcipő eladó. Soha nem hordott”. Ezzel a felirattal kiegészítve jelent meg az Oroszországban népszerű Telegram közösségi média oldalon Szofija Holinszka emlékhelyének fotója, melyen egy kép is látható a kislányról, mellette rengeteg virággal.

Holinszka a gyermekáldozata annak a rakétatámadásnak, amit az oroszok a hétvégén Csernyihiv városának központja ellen indítottak. A gyorsan terjedő poszt láttán 47 ezren érezték úgy, hogy röhögős fotóval reagáljanak a rendkívül ízléstelen, gyerekhalálnak örvendező „poénra” – derül ki a Telex cikkéből.

Csernyihiv viszonylag békés maradhatott az ukrán-orosz háború ideje alatt is, a direkt orosz támadások nem jutottak el idáig, és az ukrán-fehérorosz határhoz közel eső város augusztus 19-ig rakétatámadást sem kapott. Szombaton azonban az orosz hadsereg ukrán civilek elleni egyik legsúlyosabb támadása következett be a város központjában, ráadásul fényes nappal, amikor sokan tartózkodtak ott. A rakéta a helyi színház épületébe csapódott be, ahol épp kiállítást tartottak. A támadás legkevesebb hét ember életét oltotta ki, a rengeteg (nagyjából 150) súlyos és kevésbé súlyos sérült mellett.

Az ukrán kislány, Szofija Holinszka halálát a rakétatámadásból származó egyik fémrepesz okozta. A Telex beszámolója szerint a lány az édesanyjával érkezett rokonlátogatóba Kijevből, és épp a pályaudvarról a főtérre sétáltak, amikor Szofija meglátott egy kis színpadot, amire felállt táncolni és ugrálni. Az édesanyja látta az ekkor becsapódó rakétát, az ebből származó repesz a lányt pont a szívén találta el, akin az orvosok már nem tudtak segíteni. Most pedig oroszok tömegei nevetik ki a kislány barbár kivégzését a közösségi médiában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top