nlc.hu
Aktuális

Megrongálta a rohamkocsit a mentős

Videóra vették, ahogy szétver egy rohamkocsit a mentős

A rongálásban érintett három mentődolgozót kirúgták, és az okozott kárt is meg kell téríteniük.

Egy magyar mentős szétvert egy mentőállomás udvarán álló, több mint 20 millió forint értékű rohamkocsit. A rongálásról az állomás dolgozói készítettek videót, amelyen hallani, hogy többen buzdítják a férfit. Erről a tatabányai mentőállomáson készült felvételek alapján a Blikk számolt be.

Győrfi Pál, a mentőszolgálat kommunikációs vezetője a lapnak megerősítette, hogy valódi a videó. „Több mint egy hónappal ezelőtt egy korábban balesetet szenvedő, összetört állapotában ideiglenesen a mentőállomás udvarán tárolt mentőautóban okozott további kárt egy fiatal mentős, miközben ketten buzdították” – mondta Győrfi Pál.

A mentőszolgálat fegyelmi eljárást indított az ügyben, majd a rongálásban részt vevő három mentős munkaviszonyát azonnali hatállyal megszüntette. A kirúgás mellett az okozott kárt is meg kell téríteniük, a rongálás miatt betört szélvédő cseréje nagyjából 150 ezer forint lehet.

Összeroncsolódott mentõautó az Üllõi úton, a Határ úti metrómegálló közelében, ahol a gépjármû és két autó összeütközött 2023. augusztus 14-én

A kép illusztráció. Összeroncsolódott mentőautó az Üllői úton, a Határ úti metrómegálló közelében, ahol a gépjármű és két autó összeütközött 2023. augusztus 14-én (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A három mentős még örülhet, hogy a mentőszolgálat házon belül elintézte az ügyet, ugyanis a szándékos rongálás bűncselekmény.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top