nlc.hu
Aktuális

Foltok nélküli zsiráfbébi született egy amerikai állatkertben

Világszenzáció: foltok nélküli zsiráfbébi született egy amerikai állatkertben

Az állatkert szerint az egész világon nincs még egy olyan példány, mint amilyen most náluk született.
Folttalan zsiráfbébi született Amerikában

„Ennek a zsiráfbébinek a születése sok szempontból különleges, ám ezek közül a legfontosabb talán mégis az, hogy segít ráirányítani a figyelmet arra a sok-sok nehézségre, amivel a faj vadon élő tagjai kénytelenek nap mint nap szembenézni” – írja Facebook oldalán a Brights Zoo nevű, tennesseei székhelyű állatkert, ahol a különleges állatkölyök július végén látta meg a napvilágot.

Bár állításaikat hivatalosan még senki sem erősítette meg, a Brights Zoo közösségi oldalán azt állítja, a világon nincs még egy olyan zsiráfpéldány, mint a náluk született nőstény. Az állatkert a különleges jövevénynek a nyilvánosság bevonásával igyekszik majd nevet találni: azt a nevet adják neki, amire a legtöbb szavazat érkezik. Az esélyes nevek között szerepel a Kipekee, ami szuahéliül egyedit jelent, a Shakiri, ami azt jelenti „ő a legszebb”, valamint a Jamella, ami „nagy szépséget” jelent.

A Zoological Science című szaklap 2018-as cikke szerint a zsiráfokon található foltok, amik pontosan olyan egyediek, mint az ujjlenyomatok, az álcázásban segítik a tulajdonosaikat. Mindazonáltal a tudósok találkoztak már folttalan, vagy ha úgy tetszik, teljesen egyszínű szőrű példányokkal: egy 1967-es videó szerint a tokiói állatkertben is élt egy ilyen zsiráf. Ha pedig a világ legfurcsább nyakú zsiráfjára lennél kíváncsi, őt itt találod

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top