nlc.hu
Aktuális

Két ismeretlen holttestet találtak a Péterfy kórház patológiáján

Senki nem tudja, ki volt a Péterfy kórházban talált két holttest

Két ismeretlen holttest ügyében indítottak büntetőeljárást a rendőrség.

A rendőrség bűncselekmény gyanúja miatt nyomoz a Péterfy Sándor Utcai Kórház patológiáján talált két ismeretlen, a nyilvántartásban sem szereplő holttest ügyében.

Az Országos Rendőr-főkapitányság csütörtökön a Magyar Nemzettel közölte a nyomozás tényét.

Senki nem tudja, ki volt a Péterfy kórházban talált két holttest

A budapesti, Péterfy Sándor Utcai Kórház megbízott vezetője augusztus végén szüntette meg a kórház boncmesterének és boncsegédjének munkaviszonyát, Ezután az intézmény patológiáján két, a halottak nyilvántartására szolgáló könyvben nem jegyzett,

„méltatlan körülmények” között tárolt holttestet találtak

írja a Telex.

Kökény Zoltán orvosigazgató „a szakmai szabálytalanság körülményeinek teljes körű tisztázása érdekében” belső vizsgálatot rendelt el, és bejelentést tett a rendőrségen, mely el is indította a nyomozást.

A rendőrök most arra kíváncsiak, hogy

·         kik voltak és hány éves korukban haltak meg;

·         miben haltak meg, lehetett-e emberölés;

·         a két holttestből tűnt-e el szerv, testrész;

További kérdés, hogyan fordulhat elő, hogy egy patológián a leltárban nem szereplő holttesteket tárolnak?

Emberi test tiltott felhasználása esetén a büntető törvénykönyv úgy rendelkezik, hogy „aki emberi gént, sejtet, ivarsejtet, embriót, szervet, szövetet, halott testét, annak részét, illetve halott magzatot jogellenesen megszerez, vagyoni haszonszerzés végett forgalomba hoz, azzal kereskedik,

bűntettnek minősül és alapesetben három évig

terjedő szabadságvesztés szabható ki az elkövetőre”. Foglalkozás körében elkövetett bűncselekmény esetében 1–5 év; bűnszövetségben, üzletszerűen, 18 év alatti személy sérelmére elkövetve a törvény 2–8 év börtönbüntetést ír elő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top