nlc.hu
Aktuális

Meddig tart az őszi nyár?

A szeptember az új augusztus: meddig tart a nyárias idő?

Egy hidegfront szól bele a jövő hét időjárásába.

Korábban már találgattuk, hogy mi lesz a vénasszonyok nyarának a sorsa, számíthatunk-e még rá, és hogy tulajdonképpen ezek a meleg, majdnem forró szeptemberi napok vajon mégis minek számítanak. Egyes szakemberek szerint a nyár 10-15 nappal is kitolódott, és bizony egyre gyakoribbak a nyárias napok ősszel is, és úgy tűnik, ezt az elkövetkezendő napok is aláhúzzák.

Fiatalok a Balaton partján.

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Az Időkép előrejelzése szerint magasban az ilyenkor megszokottnál jóval melegebb légtömeg rostokol, számottevő változás csak a hét közepétől várható, szerdán este északnyugat felől már hidegfront érkezhet, mely csütörtökön várhatóan át is vonul felettünk. Előfordulhat, hogy szerda este északnyugaton már kialakulhatnak záporok-zivatarok, csütörtökre pedig a hőmérséklet is visszaeshet, ezen a napon  21-27 fokot mérhetünk majd. Feltámad a szél és elszórtan számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására, hevesebbekre előreláthatólag a keleti-északkeleti területeken lesz esély.

És ugyan a hőmérséklet átmenetileg kissé visszaesik majd, de az átlagosnál még így is melegebb lesz, ráadásul néhány nap után a magasban újra melegedést prognosztizálnak a hosszútávú előrejelzési modellek. Jövő hétvégén már újra napos időben bízhatunk, szombat-vasárnap akár 23-28 fokot is mérhetünk, tették hozzá. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top