nlc.hu
Aktuális

90 menekült bujkált egy Béla király úti villában.

Orbán háza közelében lévő luxusvillából került elő kilencven menekült

A miniszterelnök lakhelyének közelében lévő ingatlanhoz rengeteg rendőr érkezett.

A budai rendőrök állampolgári bejelentést követően vonultak ki nagy számban egy családi házhoz, csütörtökön délután.

Orbán háza közelében lévő luxusvillából került elő kilencven menekült

A XII. kerületi, Béla király úti ingatlanban – amúgy a Cinege utcai miniszterelnöki rezidencia közvetlen közelében –

összesen 90 embert – férfiakat, nőket és gyerekeket

– találtak, akik magukat töröknek, illetve kurdnak vallották, magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét azonban nem tudták igazolni – írja a Police.hu.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság most embercsempészés bűntett miatt folytat nyomozást, ismeretlen tettes ellen. A Ripostnak nyilatkozó helyiek szerint a több tucat rendőr egymás után kísérte ki a luxusingatlanból az embereket.

Soha nem láttunk ennyi rendőrt egy helyen, elképzelni sem tudtuk, hogy mi történhetett itt

– mondta egy szemtanú.

A budai luxuskerületben szokatlan látványnak számítanak a menekültek, akik mostanában egyre többen érkeznek Szerbia felől. A mainál sokkal hajmeresztőbb az sztori, amikor múlt ősszel három afrikai férfi a nigériai Lagosból egészen a Kanári-szigetekig hajózott, a máltai zászló alatt hajózó, Alithini II nevű tankerrel. A spanyol tengeri mentőszolgálat tájékoztatása szerint a férfiak

életveszélyes helyen vészelték át az utazást,

hiszen az időjárástól és a rakomány súlyától függően a hajórész víz alá is kerülhetett volna. A három férfit a kikötés után kórházba szállították, és mérsékelt kiszáradást állapítottak meg náluk. Ketten közülük már elhagyhatták a kórházat. A potyautasként érkezett illegális bevándorlók nem jogosultak arra, hogy menekültstátuszért folyamodjanak, ezért a tankhajón maradnak, amelynek vissza kell szállítania őket Nigériába.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top