nlc.hu
Aktuális

90 méter magas torony épülhet az Árpád-hídnál.

Gigantikus felhőkarcoló épülhet az Árpád-híd mellett

90 méteres toronyház épülhet meg az Árpád hídnál.

A nemzetgazdaságilag kiemelt ügyeket felsoroló rendeletbe új projektet vettek bele. Bár a jogszabály nem nevezi meg, nagyon úgy fest, hogy a Mészáros Lőrinc-féle bank új székháza lenne az a bizonyos épület – írja a Blikk. A Magyar Közlönyben feltüntetett jogszabályváltozás csupán annyit említ meg, hogy a XIII. kerület 25801/6-os helyrajzi szám alatti “Bankszékház építésére irányuló beruházás” nevű projektről van szó.

Gigantikus irodaépület épülhet az Árpád-híd mellett

Ez pedig a Róbert Károly körút és Váci út kereszteződése mellett épülő

Agora projekt Agora Sky nevű alprojektje,

ez derül ki a beruházás honlapján található dokumentumból – írja a HVG. A Mészáros-féle MBH Bank még júniusban jelentette be, hogy éppen itt, a Róbert Károly körút 23-ban építi fel több toronyházból álló új székházát. A területet külföldi befektetőtől veszik majd meg: az Agora projektet egyy HB Reavis nevű nemzetközi cég bonyolítja, ami egy szlovák üzletember tulajdona. Az Agora honlapján látható látványterv három irodaházat ábrázol.

A közlönyben megjelent új jogszabály

minden bizonnyal az MBH székházprojektjére vonatkozik. A  keleti torony 90 méter, a középső torony 78 méter, a nyugati torony pedig 65 méter magas lehet. Az Árpád híd pesti hídfőjénél több nagyobb irodaház is áll már. Ilyen az Erste-torony, a Duna Tower és az Agora Tower is. Ezek egyaránt 60-65 méter között vannak, így az MBH fő tornya majdnem másfélszer magasabb lenne. A dél-budai MOL-Campus 142 méter magas.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top