nlc.hu
Aktuális

Aranyérmes jóslás a párizsi olimpián

Csak két magyar aranyérmet jósolnak a párizsi olimpiára

Az elmúlt 100 év legrosszabb olimpiai szereplése lenne, ha tényleg csak 2 aranyérmet szereznének a magyar sportolók a párizsi olimpián.

21 érmet szereznek a magyarok a 2024-es párizsi olimpián, de ebből csak kettő arany – áll a világ egyik nagy adatelemzője, a Gracenote jóslatában. A Nemzeti Sport ennek az előrejelzésnek kapcsán kérdezett meg magyar sportvezetőket, ám mindenki kétkedve fogadja az éremszerzési tippeket.

úszó versenyzik

Milák Kristóf is aranyért megy az olimpiára (Fotó: MTI/Derencsényi István)

Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint ez nem más, mint játék a számokkal. Úgy véli, a nekünk jósolt 12 ezüstérem is aránytalan. „Az aranyak, ezüstök és bronzok általában ennél arányosabban oszlanak el, meg aztán úgy gondolom, a küzdéssel, a hozzáállással nem lesz gond – a végső csatában sem. Egy olimpián az a minimum, hogy mindenki hajt.

Sós Csaba, az úszók szövetségi kapitánya arra emlékeztet, hogy egy formában lévő Milák Kristóf egymaga szállít két aranyat és akkor még nem beszéltünk Kós Hubertről, aki szintén esélyes. Hüttner Csaba, a kajak-kenusok szövetségi kapitánya is úgy véli, nem csak két aranyérem érkezik haza a francia fővárosból.

Az elmúlt 100 évet tekintve 2008-ban a pekingi olimpián csak tíz érmet szereztek a magyar sportolók, ebből 3 volt arany. 1976-ban, Montrealban pedig négyszer játszották el a magyar himnuszt.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top