nlc.hu
Aktuális

Fejlemény a Balatonba zuhant helikopter ügyében

Emiatt zuhanhatott a Balatonba a rendőrségi helikopter

A két pilóta szerencsére egy karcolás nélkül megúszta a balesetet.

Mint arról beszámoltunk, szeptember 7-én a Balatonba zuhant egy rendőrségi helikopter Balatonszéplak közelében a Készenléti Rendőrség Légirendészeti Szolgálatának tervezett gyakorlata közben, a parttól mintegy 300 méterre. Az MD 500E típusú gép kétfős legénységét egy közelben tartózkodó hajó mentette ki. A HírBalaton úgy tudja, az elsődleges értékelések szerint anyaghiba okozta műszaki meghibásodás miatt zuhant a Balatonba a közel 40 éves rendőrségi helikopter.

a Balatonba zuhant helikopter

A Balatonba zuhant rendőrségi helikopter kiemelése – Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A portál értesülései szerint több szerencsés momentum is közrejátszott abban, hogy a két pilóta egy karcolás nélkül megúszta a balesetet. “Számított, hogy az egyikük egy rendkívül képzett pilóta volt. (…) Szerencsés momentum, hogy kis magasságban történt a műszaki meghibásodás. (…) Mázli volt az is, hogy nem földbe csapódott a gép, ráadásul a Balaton egy iszapos részét találta el, ami tompította a vízbeérést. Nem robbant fel, és a rotor is úgy állt le, hogy nem okozott több problémát. Mindkét pilótán rajta volt az automata mentőmellény, (…) rögtön ki is nyílt. Szerencsének mondható az is, hogy egy földvári versenyről Siófokra tartó magánszemély két percen belül kimentette őket” – sorolta Jamrik Péter, a Balaton Fejlesztési Tanács közbiztonsági tanácsosa.

A baleset pontos okának kivizsgálása még tart. A gépet alkatrészére kell szedni, és még többféle anyagvizsgálatot elvégezni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top