nlc.hu
Aktuális

Szándékosan idézett elő gázrobbantást az esztergomi robbantó

Gyilkos csapdával várta a rendőröket az esztergomi robbantó

Az esztergomi robbantó halálos csapdával várta a rendőröket, hosszú alagutat is épített.

Több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt nyomoznak az esztergomi robbantás ügyében. Egy 34 éves, kétgyermekes rendőr meghalt, 11 rendőr illetve tűzoltó pedig megsérült. A bűnügyi szemlét több napon keresztül, sok szakember megfeszített munkájával végezték, tűzvizsgáló szaktanácsadó bevonásával – közölte ügyészségi közlemény alapján a 24.hu. A szemle során kiderült, hogy a robbantó

esztergomi robbantás

esztergomi robbantás, MTI/Máthé Zoltán

38 méter hosszú alagutat épített magának

a házból kiindulva, ami a robbanás ellenére is épen maradt. A robbantó olyan, Magyarországon csak engedéllyel beszerezhető, nagy mennyiségű vegyi anyagot tárolt légmentesen az ingatlanban, ami szobahőmérsékleten illékonnyá válik, és nagy erejű robbanás előidézésére alkalmas. Az elkövető a rendőrségi akció idején a vegyi anyagot tartalmazó tartályt felnyitotta –  talán a nagyobb robbanás érdekében fel is borította –, mire a cseppfolyós anyag elkeveredett a levegővel.

A robbantó a házban gázmaszkot viselt,

csak akkor vette le, amikor az épület teraszán a rendőrökkel tárgyalt. A férfi a gázmaszkot a robbanás pillanatában is viselte. Az elkövető szándéka az intézkedő rendőrök életének elvételére irányult.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top