nlc.hu
Aktuális

Kormánytagok reklámozzák a TV2 műsorát

Kormánytagok reklámozzák a TV2 műsorát: hova süllyedünk még?

Tényleg már csak hüledezve néztük, mi történik, amikor szembejött a két TikTok-videó, amiben Orbán Viktor is (majdnem) dalra fakad. Vélemény.

„Kormánytagok. Reklámozzák. A TV2. Sztárban sztár leszek! című műsorát” – olvashatjuk a Telexen, és alig hiszünk a szemünknek, beleég a retinánkba, ahogy több kormánytag, köztük Orbán Viktor és Kósa Lajos a legújabb mélységeket megjárva dalolnak két TikTok-videóban.

„Dehát ez olyan jópofa, emberközeli, aranyos!” – mondhatják erre a Fidesz-kedvelők, ám egyrészt csak a hideg futkos a hátunkon és szekunder szégyenérzet tölt el minket a két videótól, másrészt pedig az a baj, hogy ezeknek a politikusoknak nagyon nem az lenne a feladata, hogy egy kereskedelmi tévé műsorát reklámozzák, ezzel is egyértelművé téve, hogy az a bizonyos kereskedelmi tévé sokkal inkább kormánytévé és az ő irányításuk alatt áll. Bár ennek felismeréséhez elég megnézni két percet a TV2 híradójából, úgyhogy végeredményben csak tisztázták most azt, ami amúgy is nyilvánvaló volt.

A probléma nem a jópofáskodás vagy az emberközeliség természetesen, hiszen a finn exminiszterelnök is elment egy koncertre a kis bőrkabátjában – a magyar kormánytagok meg is dobálták emiatt kövekkel –, hanem az, hogy egy kereskedelmi tévé elvileg független malmára hajtják a vizet. Ezek után már nem is maradhatott kérdés senkiben, hogy vajon miből működik a TV2, honnan folynak oda a milliárdok: a mi zsebünkből a kormányon keresztül.

Mindig megnyugtató a tudat, hogy az adóforintjaink ilyen jó helyen landolnak, mint egy TV2, ami állami pénzből eljátszotta eddig a függetlent, nem pedig az oktatásban és az egészségügyi ellátásban látjuk viszont a munkánk gyümölcsét.

Kormánytagok reklámozzák a TV2 műsorát: hova süllyedünk még?

A TV2 új reklámarcai: Orbán Viktor, Varga Judit és Kósa Lajos (Forrás: TikTok)

Különösen jó szívvel gondolunk majd erre a két videóra és a TV2-re, amikor idén sem jutunk el mammográfiára, mert egyszerűen nem tudnak időpontot adni az állami rendelők, ahova tartozunk, és megint ki kell fizetni 40 ezret a magánellátásban a vizsgálatra, ha egészségesek szeretnénk maradni és időben felismerni, ha esetleg mellrákunk van. Olyan jó, hogy a politikusok énekelgetnek a TV2 reklámjában, hogy ezzel is a saját jobb zsebükből átrakják a megduplázott profitot a bal zsebükbe, miközben a gyerekeinknek nincs már lassan tanár az iskolában, kihalnak a pedagógusok és nincs utánpótlás, annyira megalázó a helyzet az állami oktatásban.

A helyzet siralmas, lassan élhetetlenek az életkörülményeink, nem jön ki a fizetésből a heti egy nagybevásárlás, és egyre lejjebb adjuk a minőséget, lemondunk a szórakozásról, lemondunk a fodrászról, lemondunk már a lemondásról is az infláció miatt, úgyhogy tényleg nagy öröm számunkra, hogy ebbe a kereskedelmi tévébe lapátolják a pénzt odafenn. De legalább már nem tagadják le.

Ahogy a Telex is írja, elvileg szabad médiaverseny van Magyarországon, ám ez igazából persze nem valósul meg. Eddig megpróbálták legalább a látszatát fenntartani, most már eljutottunk odáig, hogy pontosan tudják a politikusaink, hogy semminek nincs semmilyen következménye, úgyhogy akár nyíltan is vállalhatják, hogy a TV2 mint kereskedelmi tévé nem létezik, már rég államosított tévé, amiben a tartalmat a kormány írja elő és adja a szavakat a műsorvezetők szájába. És hiába látjuk, érezzük a bőrünkön, hogy mit művel a médiával a kormány, tehetetlenül nézzük, és hagyjuk, hogy megfőzzenek a fazékban, mint a békákat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top