nlc.hu
Aktuális

Lakástűzben meghalt festőművésznő

Egy gyertya miatt halt meg az ismert festőművésznő Dunaszentbenedeken

A tűzoltók találták meg a holttestét.
lakástűz,

Halálra égett egy 40 éves nő Dunaszentbenedeken, Bács-Kiskun vármegyében vasárnap délután, amikor kigyulladt a háza. A Tények információi szerint gyertyát gyújtott, ez okozta a tüzet. Leégett a ház egész tetőszerkezete, csak a főfal maradt meg. A tűzoltók oltás közben találták meg a holttestét. Már nem lehetett újraéleszteni a szerencsétlenül járt asszonyt.

A kalocsai hivatásos tűzoltók kiérkezésekor már nem volt tűz, azonban a 15 négyzetméteres hétvégi ház környezetében magas hőmérsékletet tapasztaltak a tűzoltók, akik két gázpalackot is kihoztak az épületből. 

Az áldozat festőművész volt. A képei ki vannak állítva a szomszédos településeken is, sokan ismerték. „Remeteéletet élt” – ezt mondták róla az ismerősei.

Idén már 52 ember vesztette életét lakástűzben. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság arra hívja fel a figyelmet, hogy a tűzesetek túlnyomó részében az emberi tényező játszik döntő szerepet. Tipikus keletkezési ok a tűzhelyen felejtett zsiradék túlhevülése és meggyulladása, a felügyelet nélkül hagyott gyertya, mécses, a dohányzás, valamint a lakásfelújítások során gondatlanságból bekövetkezett események. Azt tanácsolják, hogy:

  • a konyhában tűzhelyen fövő ételt ne hagyjuk felügyelet nélkül.
  • a meggyújtott gyertyát, mécsest ne hagyjuk magára még rövid időre sem.
  • mellőzzük az ágyban a dohányzást.
  • a  lakásfelújítások során a hegesztés, a fémek vágása, csiszolása során keletkező megbúvó szikrák még órák múlva is okozhatnak tüzet. Takarással, nedves rongyokkal védekezhetünk.
  • a panelépületek villamos hálózata fokozott tűzkockázatot jelent.
  • a villamos berendezéseket pedig használat után válasszuk le a hálózatról.

Kiemelt fotó forrása: TV2 / Tények – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top