Aktuális

Kiemelten veszélyes az angyalföldi gyilkos, mindenhová bilincsben viszik

Petra gyilkosától már családja is elfordult.

Elmeorvosi és pszichológiai vizsgálaton is átesett már T. Róbert, az angyalföldi gyilkos. A férfi július 13-án gyilkolta meg barátnőjét egy Véső utcai bérlakásban. Védője, dr. Somos Zoltán szerint védence teljesen megtört és a börtönviszonyok is megviselik.

Nincs olyan nap, hogy ne gondolnék a tragédiára, de sajnos ezen változtatni nem tudok

– mondta a gyilkos.

Kiemelten veszélyes az angyalföldi gyilkos, mindenhová bilincsben viszik

T. Róbert vitájukat követően súlyosan bántalmazta barátnőjét,

M. Petrát. Először egy kalapáccsal ütötte meg az ágyban fekvő párja fejét, majd fojtogatta a lányt, végül egy késsel többször megszúrta – beismerő vallomása szerint is.

„Védencemet az elmeorvosi vizsgálatok idejére elszállították, ott foglalkoztak vele az orvosok. Rövidesen elkészült a szakértői végeredmény. Mindvégig normálisan lehetett vele kommunikálni, és a nyomozóknak is összefüggően mutatta be a történteket. Ebből arra következtetek, hogy a beszámítási képességét érintően nem lesz probléma – mondta el a Blikknek az ügyvéd.

Dr. Somos szerint

A védekezés iránya az, hogy az ügy adatai indulati cselekmény fennállását is megalapozhatják. Ez pedig akár egy jogilag enyhébb minősítést jelentő, erős felindulás megállapíthatóságát is jelentheti

– fogalmazott az ügyvéd. Bár a jogszabályok szerint fogadhatna látogatót, a lehetőséggel nem nagyon él T. Róbert. Édesapja nem sokkal a gyilkosság előtt meghalt, édesanyja sincs jó egészségi állapotban.

T. Róbert továbbra is kiemelt veszélyességi fokozatú rab.

Ez azt jelenti, hogy amikor bemegyek hozzá beszélőre, csak úgy találkozhatunk, hogy kettőnket egy vastag plexifal választ el egymástól. Emellett a bilincs, más fogvatartottaktól eltérően, mindvégig a kezén van ezen idő alatt is – mondta az ügyvéd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top