Aktuális

Új korszakot nyit a fővárosi carsharing piacon a wigo

Új ügyfelek is regisztrálhatnak az AutoWallis saját autómegosztó szolgáltatására, a wigo-ra, amely a Magyarországon megszűnt SHARE NOW 100 ezer fős felhasználótáborának is személyre szabott carsharinget biztosít. Ezzel az ügyfélbázissal az új szereplő régi ismerősként rajtolhat a fővárosi autómegosztók versenyében.

Október 24-én megszűnt Magyarországon a SHARE NOW autómegosztó szolgáltatása, a mintegy 100 ezer fős ügyfélkör azonban zavartalanul használhatja tovább a megszokott autókat a megszokott zónákban, hála a wigónak, az AutoWallis Csoporthoz tartozó Wallis Autómegosztó saját carsharing szolgáltatásának. Mindehhez elég letölteni a wigo alkalmazását iOS-es vagy Androidos készülékre, majd megváltoztatni az eddig használt jelszót. Az új ügyfelek szintén október 24-től tudják letölteni az alkalmazást és elvégezni a szükséges regisztrációt.

Új korszakot nyit a fővárosi carsharing piacon a wigo

Autómegosztás vagy carsharing

A carsharing lelke a megszabott szolgáltatási területen belül elszórt autóflotta, amelynek a hozzánk legközelebbi tagját szabadon kibérelhetjük egy alkalmazás segítségével, hogy azonnal használni tudjuk. A szolgáltatási zóna a bérlés indítása és lezárása miatt fontos, ez az a terület, ahol az autókkal díjmentes a közterületi, valamint a wigók számára kijelölt helyeken való parkolás, az autókat pedig azon kívülre is elvihetjük. Pár perces utaktól kezdve egészen nagyobb távolságokat, akár többnapos utakat is megtehetünk velük, anélkül, hogy letétet, üzemanyagot, biztosítást, autópályamatricát kéne fizetnünk. Az autómegosztás lényege, hogy pontosan annyit fizetünk a kocsikért, amennyit ténylegesen használtuk őket, az alkalmazásban nyomon követhető tarifák szerint.

Az ügyfeleken túl a wigo a SHARE NOW budapesti flottáját és működési zónáját is megörökli. A közel 100 km2-es szolgáltatási területet folyamatosan növekvő külső zónák egészítik ki, mint Budakalász, Budaörs, Dunakeszi vagy Érd. Ezzel a hozománnyal a wigo piacvezetőként indul, hiszen a SHARE NOW szolgáltatást eddig üzemeltető Wallis Autómegosztó utolsóként lépett be ugyan a budapesti piacra, árbevétel alapján azonban 2022-re annak legnagyobb szereplőjévé vált.

„Biztos vagyok benne, hogy a mai nappal nem csupán a Wallis Autómegosztó életében nyílik egy új fejezet, hanem a budapesti autómegosztási piacon is új korszak veszi kezdetét” – rögzíti Koralewsky Márk, a wigo carsharing vezérigazgatója, aki hozzáteszi: „a wigo márka bevezetésével még inkább személyre szabott ügyfélélmény kialakítása a cél, a hazai felhasználói igényeket jobban kiszolgáló fejlesztésekkel és új funkciókkal.”

Új korszakot nyit a fővárosi carsharing piacon a wigo
A vezérigazgató szerint a saját autó beszerzésének és fenntartásának drágulásával párhuzamosan egyre költséghatékonyabbá válik a carsharing, amelyet rendkívüli rugalmassága arra is alkalmassá tesz, hogy a közösségi közlekedés más eszközeivel kombinálva legyen hatékony része a városi mobilitásnak.

Egy budapesti család életében az autómegosztás, így a wigo is több különböző élethelyzetben jelenthet ideális megoldást. Alkalmas a második autó kiváltására, amikor arra nincs folyamatosan szükség és sok család választja a fiatal felnőttek első autójának – a wigo használatához 1 éves jogosítványra van szükség – hiszen így új és biztonságos autóval közlekedhetnek, miközben nem merülnek fel az autótulajdonlással járó fenntartási költségek. A carsharing elterjedésében a felhasználók és a városlakók egyformán érdekeltek, hiszen az autónként akár 7-10 saját autó kiváltására képes szolgáltatás lényegesen kevesebb járművet eredményezhet az utakon. Ez pedig egyszerre jelent jóval kevesebb forgalmi dugót és több szabad parkolóhelyet.

További részletek: www.wigomobility.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top