nlc.hu
Aktuális

Megtámadta egy krokodil, visszaharapott

Megtámadta egy krokodil, visszaharapott, és így sikerült megmenekülnie

Szerencsére az állatnak elment a kedve attól, hogy még egyszer rátámadjon.

Egy ausztrál marhatenyésztő, Colin Deveraux igazán szerencsésnek mondhatja magát, ugyanis túlélte azt, hogy rátámadt egy krokodil. A férfi egy hónappal ezelőtt éppen meg akart javítani egy kerítést, amikor egy tónál észrevette, hogy halak úszkálnak a visszahúzódó vízben.

Amikor tovább indult volna, egy krokodil egyszer csak belekapaszkodott a lábába, és mint egy rongybabát, magával rántotta a vízbe. Colin Deveraux nem hagyta magát, megpróbálta megrúgni, majd megharapni az állatot.

„Elég nyakatekert helyzetben voltam, és véletlenül a szemhéjába haraptam bele. Nagyon vastag volt, mintha a fogaim bőrbe kapaszkodtak volna, de sikerült akkorát rántanom rajta, hogy elengedjen” – idézte fel, hogyan viszonozta a támadást. „Majd hátrébb ugrottam, és nagy léptekkel elindultam az autóm felé. A krokodil egy darabig még a nyomomban volt, de pár méter után megállt” – tette hozzá.

Miután sikerült lerázni a krokodilt, egy törölközővel és némi kötéllel megpróbálta elállítani a vérzést, a lába ugyanis a támadásban komolyabban megsérült. A testvére ezután bevitte a 130 kilométerre lévő kórházba, ahol azonnal kezelésbe is vették. 

Bordás krokodil (Crocodylus porosus)

Fotó: Blanchot Philippe / Hemis via AFP

Colin Deveraux elmondta, a legnagyobb feladatot az jelentette, hogy ki kellett tisztítani a sebet, nehogy elfertőződjön. „Nagyon mély volt a seb, és ha jól emlékszem, tíz napig rendszeresen ki kellett mosni” – nyilatkozta a férfi, akinek bőrátültetésre is szüksége volt, de egy hónap után szerencsére elhagyhatta a kórházat. 

„Csak nyolc másodpercig tartott az egész, de bele sem merek gondolni, mi történt volna, ha máshol harap meg” – nyilatkozta Colin Deveraux, aki azt is elárulta, ez a szörnyű élmény nagy hatással volt rá, felnyitotta a szemét, és lehet, hogy ezután egy-két dolgot másképpen csinál majd.

Ami pedig a krokodilt illeti, a férfi azt mondta, mást biztosan nem fog bántani, erről gondoskodtak.

(via ABC News)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top