nlc.hu
Aktuális

Kampány a biztonsági öv használatáért

„A koporsó kényelmetlenebb” – mellbevágó a rendőrség új kampánya

Rengetegen haltak meg balesetben azért, mert nem kötötték be magukat.

„Kényelmetlen a biztonsági öv? A koporsó kényelmetlenebb” – hívta fel a figyelmet új kampányában a rendőrség. Az utóbbi időszak adatai azt jelzik, hogy emelkedett azoknak a száma, akik azért haltak meg egy balesetben, mert nem kötötték be magukat.

A rendőrség szerint gyalázatos számokat mutatnak az októberi ellenőrzéseink adatai: az elmúlt hónapban több mint 10 700 olyan autóssal – 80 százalékban sofőrökkel – találkoztak, akik fittyet hányva a szabályokra nem csatolták be a biztonsági övet. Ráadásul közel kétszázan a gyermekük testi épségét és életét kockáztatták azzal, hogy vagy szabálytalanul, vagy egyáltalán nem használták a gyermekülést.

Mint a rendőrök megjegyzik, a kifogások tárháza kimeríthetetlen: „Kényelmetlen”, vagy „Épp csak leugrottam a boltba/óvodába/iskolába…”

Nemcsak az autósok nem ügyelnek a saját biztonságukra, hanem a motorosok sem: több mint ötvenen bukósisak nélkül ültek motorra az elmúlt időszakban.

Aki nem hajlandó becsatolni magát, annak a rendőrök a közösségi közlekedést javasolják: „Van egy minden problémát megoldó jó tanácsunk, amit eddig azért nem vetettünk be, nehogy cinizmussal bélyegezzenek meg minket. Azoknak, akik az unásig ismételt rendőrségi üzenetek és a szabályok ellenére nem képesek bekötni magukat (vagy bukósisakot húzni), javasoljuk, hogy használják a közösségi közlekedést! Ott – kevés kivételtől eltekintve – nem lesz kényelmetlen a biztonsági öv!”

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top