nlc.hu
Aktuális

400 ezer forintért toboroznak munkavállalókat egy új magyarországi börtönbe

Új börtön épül Csengeren, havi nettó 400 ezer forintért toboroznak munkavállalókat

Jövő őszre épülhet meg a börtön, de már keresik a körletfelügyelőket.

Egy 1500 ember befogadására képes, kiemelt biztonságú börtön épül a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Csengeren. A 49-es főúttól egy kilométerre található csengeri büntetés-végrehajtási intézet 2024 őszére épülhet meg 5 és fél hektár területen, modern, tartós és környezetbarát építészeti megoldásokkal kialakítva, írja az MTI.

Makula György ezredes, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának kommunikációs vezetője elmondta, a fogvatartottak számára ebben a börtönben is biztosítják majd a tanulási és munkavállalási lehetőségeket: az intézet területén egyebek mellett oktatóhelyiségek és két munkacsarnok is helyet kap.

Hozzátette azt is, az újonnan épülő börtön működtetéséhez csaknem 700 munkavállalóra lesz szükség. Mint mondta, Csengeren toborzóirodát nyitottak az érdeklődők számára, az új belépők oktatása is elindult már, négy osztály kezdte meg az alapfokú büntetés-végrehajtási tanulmányait. A felvételi eljárás és a 14 hetes alapképzés helyben, Csengeren zajlik, ugyanakkor a tanulók már annak kezdetétől, az oktatás teljes ideje alatt teljes bért kapnak.

Csengeren a januártól várható körletfelügyelői illetmény eléri a havi nettó 400 ezer forintot, a jelentkezés minimális feltétele a szakmunkás végzettség

– tette hozzá.

Egy börtön drótkerítése

Fotó: Getty Images

A vonatkozó álláshirdetés szerint a körletfelügyelő alapilletménye 2024-től bruttó 589 ezer forint lesz, emellé bruttó 200 ezer forint értékben jár cafetéria. Ehhez jön még az évi 96 ezer forintos ruházati illetmény, a bruttó 38 ezres albérleti hozzájárulás, illetve az útiköltség-térítés, valamint különböző szolgáltatások kedvezményes igénybevétele, így pl.: telefon előfizetési kedvezmény, gépjármű-felelősségbiztosítási kedvezmény, és kedvezmény egyes banki szolgáltatások igénybevétele esetén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top