nlc.hu
Aktuális

A Börzsönyben és a Bakonyban már havazik

A Börzsönyben és a Bakonyban már havazik, sőt a Normafán is szállingózik a hó

Ha Erzsébet napján havazik, akkor a karácsony is hóval borított lesz. Legalábbis így tartja a népi mondás, amiben a mai havazás miatt most különösen szeretnénk hinni.
Havazik a Börzsönyben

Bejött az időjárás-előrejelzések figyelmeztetése: november 19-én az ország több pontján havazni kezdett, elsősorban a magaslatokon. Miután vasárnap virradóra több helyen is -4 és -5 fok körülire hűlt le a levegő, és az érkező enyhébb légtömeg még nem érkezett meg, több helyütt havazásról számoltak be az időjárásfigyelő-oldalak.

A Börzsönyben a Nagy Hideg-hegynél (ami a Börzsöny harmadik legmagasabb csúcsa) már 1-2 centiméteres hótakaró lepi el a tájat – írja az Időkép.

Komárom-Esztergom, Nógrád és Pest vármegye több területéről számoltak be havazásról, de arra azért ne számítsunk, hogy a hó tartósan megmarad: az érkező melegebb légtömeg miatt hamarosan biztosan olvadásnak indul. A Börzsöny mellett a Bakony térségéből számoltak még be nagyobb havazásról, de már a Normafán is lehetett örülni a hópelyheknek. Az első hó idén november 11-én esett le Kékestetőn. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top