nlc.hu
Aktuális

Másik városban tette ki a beteget a betegszállító

Hazaszállításkor másik városban tette ki a betegszállító az epilepsziás Ferencet, 5 napja nem találják a beteg férfit

A betegszállítást végző cég állítja, szabályszerűen jártak el.
betegszállítás

Múlt szombat óta sehol sem találják az 50 éves Szabó Ferencet. A kisbéri férfit előző nap egy epilepsziás roham miatt a mentők a tatabányai kórházba vitték, ahonnan a kivizsgálások után másnap betegszállító fuvarozta volna haza, ám egy másik városban, Oroszlányban tették ki a kocsiból, azóta semmit se tudni róla – írja a Blikk.

„Megtudtam, a kórház kiadta, vissza nem vitték, a betegszállítókra bízták, tőlük tűnt el. Azt hittem, elájulok, amikor kiderült, hogy nem vitték haza. Akármit is tett, beteg ember, nem hagyhatták volna magára, és mivel epilepsziás, így kísérő nélkül nem is szállíthatták volna, úgy nem maradt volna magára. Elfogadom, hogy tehetett olyat, ami miatt – a többi beteg érdekében – nem vitték tovább, de akkor orvost, egészségügyi személyzettel bíró mentőt, rendőrt kellett volna hívni hozzá” – mondta a lapnak a felesége, Gyöngyi.

Az  Országos Mentőszolgálatnál azt mondták, hogy a betegszállítótól úgy tudják, Ferenc útközben a kocsiban akart rágyújtani, ezt nem engedélyezték neki, de felajánlották neki, hogy kiszállhat addig, megállás után azonban azonban a férfi önkényesen távozott.

A betegszállítást végző cégnél azt nyilatkozták, hogy szabályszerűen jártak el, amikor Kisbér helyett körülbelül 30 kilométerrel előbb, Oroszlány belterületén tették ki az autójukból a beteget: „Nem alkalmazhatunk erőszakot, mindenki ott száll ki, ahol akar. (…) A férfi térben és időben tájékozott volt, tudta, hogy nem az otthonánál hagyta el a kocsit. Nem érezzük magunkat felelősnek az ügyben.”

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top