nlc.hu
Aktuális

Meghalt négy tinédzser a túra során

Kempingezni indult négy tinédzser, pár nappal később holtan találták meg őket

Holtan találtak meg négy tinédzsert, akik kempingezni indultak. A fiúk pár nappal ezelőtt tűntek el, így több ügynökség és önkéntes is a keresésükre indult.

Négy tizenéves brit fiút, Wilf Fitchett-et, Harvey Owen-t, Hugo Morris-t és Jevon Hirst-öt holtan találtak meg azután, hogy kempingtúrára indultak. A walesi rendőrség közleménye szerint a holttesteket egy járműben találták meg, amely letért az úttestről.

A 16 és 18 év közötti fiúknak vasárnap reggel veszett nyomuk, nem sokkal később pedig már számos ügynökség, illetve önkéntes is segédkezett a fiatalok felkutatásában. A nyomozás azonban mindenki számára megdöbbentő eredménnyel zárult: a fiúkat egy, az útról letért, majd a tetejére borult autóban találták meg holtan. Az ügyben nyilatkozó wales-i rendőrség a közleményben kiemelte, jelenleg is vizsgálják, mi vezethetett a tragédiához.

A BBC értesülései szerint kedd délelőtt a lakosság egyik tagja bejelentést tett a rendőrségen egy járműről, pontosabban egy Ford Fiestáról, amely fejjel lefelé állt a vízben. 

June Jones helyi tanácsos a BBC-nek azt mondta: „Az autót csak akkor vették észre, amikor egy elhaladó teherautó sofőr meglátta a vezetőfülkéjének egy magasabb pontjáról.”

Gyertyát gyújtottak a négy fiú tiszeletére

Holtan találtak meg négy tinédzsert (Fotó: Getty Images)

Az értesülések szerint a fiúk a walesi Eryri környékén táboroztak. Miután megszakadt velük a kapcsolat, az aggódó hozzátartozók egy ideig abban reménykedtek hogy a fiúk pusztán csak a térerő miatt nem elérhetőek. Az egyik fiú édesanyja azóta a Facebook-oldalán is közzétett egy bejegyzést az ügyben: 

„Úgy érzem magam, mint egy rémálomban, amiből bárcsak felébredhetnék. Csak azt szerettem volna mondani, hogy értékelem az emberek kedvességét, de nincs olyan üzenet, ami segíteni tudna abban, hogy megbirkózzak ezzel. Semmi sem fogja tudni eltűntetni ezt a rémálmot” – írta.

Az anyuka korábban azt mondta, valójában nem is tudott arról, hogy a tinédzserek kempingezni mennek. Azt hitte, hogy a fiúk egy barátjuk nagyapjánál szállnak majd meg. 

Eredetileg öten indultak volna útnak, azonban az ötödik barátjuk az utolsó pillanatban mégis lemondta a túrát. 

Poszteren üzentek a fiúknak

Poszteren üzentek a fiúknak (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top