nlc.hu
Aktuális

Majan Zin Gázába utazik két elrabolt kislányáért.

Gázába utazik lányaiért a túszul ejtett magyar gyerekek édesanyja

A magyar származású Majan Zin gyerekeit ötvenedik napja tarthatja fogva a Hamász terrorszervezet.

A magyar származású Majan Zin két kislányát, Dafnét és Ellát október hetedikén hurcolták el a Hamász terroristái a gázai határ közeli Náhál Oz kibucból, ahol apjuknál voltak láthatáson.

Altatóval sem tudok aludni, nem tudok tisztán gondolkodni, nem tudok enni sem. Egyetlen dologra vágyom, jöjjenek haza!

 – idézte a jelenleg is Izraelben tartózkodó édesanya Twitter-bejegyzését a Blikk. A Hamasz a jelenlegi tűzszünet ideje alatt

Dafna, Ella és édesanyjuk, Majan

Dafna, Ella és édesanyjuk, Majan

eddig tizenhárom túszt engedett szabadon,

de a tizenöt éves Dafnát és a nyolcéves Ellát nem.

Hihetetlenül nehéz. Annyira vágyom a gyerekeim hazatérésére. A többi család örömének örülök, remélem, hamarosan az összes túsz szabadulhat

– írta  twitterén Majan. Az édesanya az izraeli és amerikai kormány mellett,

a Vöröskeresztet is kéri a kislányok kimentésére.

Dafna és Ela édesapját, Noamot a gyerekek szeme láttára gyilkolta meg a Hamász, a kibuc alapításának hetvenedik évfordulójára rendezett ünnepség több résztvevőjével együtt. Dafne és Ella akkor életben maradt, de azóta eltűntek.

Ez életem leghosszabb várakozása.

Számtalanszor elbizonytalanodtam az utóbbi időben, mi lenne helyes a kislányaim érdekében, de arra jutottam, semmi más nem maradt nekem ezen a világon, el akarok jutni a lányaimhoz! Vigyetek el Gázába! – írta a Nemzetközi Vöröskeresztnek abban a petícióban, amit 12 ezren írtak alá eddig.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top