nlc.hu
Aktuális

Futóverseny közben esett össze Horányi Zsuzsa, a Kelet-Magyarország egykori újságírója

Futóverseny közben esett össze Horányi Zsuzsa, életét már nem tudták megmenteni

Ő tartotta a bemelegítést a csapatának, majd az öt kilométeres táv teljesítése közben összeesett.

Sokan gyászolják Horányi Zsuzsa maratoni futót, a Kelet-Magyarország egykori újságíróját, aki vasárnap a III. András napi futóversenyen lett rosszul, és életét már nem tudták megmenteni.

„Utolsó perceiben azt csinálta, amit a legjobban szeretett, futás közben, egy futóverseny közben megállt a szíve és összeesett. A mentők hosszas fáradozás ellenére se tudták már újraéleszteni. Kérjük, tartsák tiszteletben a gyászoló család nyugalmát! Még nem tudjuk, hogy mikor és hogyan fogunk végső búcsút venni tőle. Tájékoztatni fogjuk az érdeklődőket majd itt is, amint kiderül” – írta a lánya.

Mint a Bors írja, Horányi Zsuzsa a világ leghíresebb maratoni távjait teljesítette Bostontól Párizsig, Reykjavíkon át Berlinig. Volt ifjúsági válogatott atléta, a 2010-ben megrendezett Atlétikai Masters Európa-bajnokságon bronzérmes lett a 2000 méteres akadályfutásban. A triatlon is közel állt hozzá, a magyar bajnokságnak számító Vasi Vasemberen harmadik lett, ranglista versenyeken sikerült első helyezést is elérnie.

Vasárnap a futóverseny előtt még ő tartotta a bemelegítést kis csapatának, és semmi előjele nem volt a tragédiának. A Bors szerint van, akivel a triatlonos terveiről mesélt, pár nappal ezelőtt a Mozdulj Nyíregyháza programsorozat egyik rendezvényén vett részt.

Gyertya lángja a sötétben

Gyertya lángja a sötétben

Nem meglepő, hogy sokan, akik ismerték és akik ott is voltak a versenyen, szinte sokkot kaptak.

„Döbbenet! Felfoghatatlan! Elmegyünk egy versenyre, mert futni jó! És a célban nem az a téma, hogy mennyi idő alatt teljesítetted a távot, hanem mindenki óvatosan, finoman kérdezgeti a másikat! Mi van? Jött valami hír? Jobban van? Majd egyszer csak értelmét veszíti a táv, értelmét veszíti a pályán töltött idő, mert azt mondják: nem tudták visszahozni! Az eredményhirdetésnél a fagyos szélben még egyszer kisütött a nap! Lehet, Zsuzsa még egyszer ránk mosolygott! Nyugodjon békében” – idézi az egyik futótársát a Bors.

„Együtt indultunk ma a napkori futóversenyen, ő tartotta a bemelegítést. Felfoghatatlan… Sokkoló és tragikus. Mindenkit megrázott” – írta egy másik csapattárs.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top