nlc.hu
Aktuális

Gigakésés a MÁV-nál

Csaknem 4 óra késéssel érkeztek meg a MÁV utasai Sopronba

Minden összejött aznap este a vasúttársaságnál.
vonat

Majdnem 4 óra késéssel értek be az utasok Sopronba december 1-jén, az esti órákban. Egy olvasó arról számolt be a Telexnek, hogy mivel tönkrement a biztosítóberendezés, és megsérült a vonatpótló busz is, így 230 perc késéssel érkeztek meg a Budapestről Sopronba tartó utasok.

Budapest-Kelenföldtől Tatabányáig minden belföldi IC vonat helyett vonatpótló autóbuszok közlekednek az 1-es vonal felújítása miatt, de pénteken több tényező is nehezítette a gördülékeny közlekedést – értesült a portál. Tatabányára sikeresen megérkeztek az utasok, majd ott mindenki átszállt a vonatra, azonban a vonat nem indul el a Tata állomáson történt biztosítóberendezési hiba miatt. A vonat utasai ekkor elindultak vonatpótló buszokkal Almásfüzitő irányába, azonban Vértesszőlősön az állomás közelében az autóbusz megsérült.

Így nemsokára érkezett egy vonatpótló autóbuszt-pótló vonatpótló autóbusz. Ám mire megérkeztek Almásfüzitőre, az InterCity már elment. Ekkor egy órát várakoztak a hidegben az utasok, amikor megérkezett a G10-es gyorsított személyvonat, mely Győrig vitte őket.

Azt nem tudni, hogyan jutottak el Szombathelyig az utasok, és mikor értek oda.

Az esettel kapcsolatban kereste a Telex a MÁV-ot, de még nem kaptak választ.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top