nlc.hu
Aktuális

Gázolás majdnem zebrán

Megszólalt a babakocsis anyuka, akit majdnem elgázolt egy sofőr a zebrán – centiken múlt a tragédia

A rendőrség cserbenhagyás miatt indított vizsgálatot, a sofőrt még keresik.

“Azt éreztem, hogy arrébb rántja a babakocsit is, és a gyerek lábát is, a csizmája is majdnem leesett róla” – ezt az az anyuka nyilatkozta az RTL Híradónak, akit majdnem elgázolt egy sofőr a zebrán Budapesten, a 18 kerületben. Csak néhány centin múlt a tragédia.

Kanizsai Fanni péntek délután az esőben hazafelé tartott a kisfiával, mikor belekeveredtek az életveszélyes helyzetbe. Azt mondja, minden pillanatok alatt történt. “Néztem jobbra, még láttam, hogy messze van. Még túl volt a buszmegállón, azt vettem észre, és elindultunk. Akkor léptünk le a zebrára. Viszont folyamatosan néztem az autóst, mert láttam, hogy nem fog talán megállni, és naivan bíztam benne, hogy talán még lelassít vagy ilyesmi” – elevenítette fel a történteket.

A sofőr azonban nem lassított, a váratlan helyzet ellenére a kormányt sem rántotta el. Mintha semmi sem történt volna, továbbment.

A gyerkőc kicsit megijedt utána, sírt. Én is megijedtem, utánanéztem, hátha később még megáll valahol, de láttam, hogy már nem fog megállni” – fűzte hozzá az anyuka.

Az életveszélyes helyzetet rögzítette egy autó fedélzeti kamerája, ami a Bp-i Autósok Közösségének oldalán jelent meg.

Az ámokfutó segítségnyújtás nélkül eltűnt a péntek délutáni csúcsforgalomban. A rémült családnak a kamerás autó vezetője segített. Félreállt és hívta  a mentőket. A 2 és fél éves kisfiút megvizsgálták, de nem találtak rajta sérülést, 28 hetes várandós anyukájának sem esett baja, lelkileg azonban még nincs jól. “Még mindig rosszul viselem, ha belegondolok, hogy mi lett volna, ha megállok vagy átszaladok vele… Lehet, hogy akkor nem is lenne itt a gyerek, vagy én se” – vallotta be megtörten.

Az RTL Híradó által megkérdezett vezetéstechnikai szakértó szerint az autós – a rossz látási viszonyok ellenére sem – nem az útra koncentrált, és nem vette észre a gyalogátkelőhelyet, hiszen majdnem fékezés nélkül áthajtott rajta.

A rendőrség cserbenhagyás miatt indított vizsgálatot, a sofőrt még keresik.

Kiemelt fotó forrása: RTL / RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top