nlc.hu
Aktuális

Tujázó az 1-es villamoson

Az 1-es villamoson tujázott egy fiatal Budapesten – videó

A fagyos idő ellenére felkapaszkodott a szerelvény hátuljára.
tujázás,

Tujázott egy fiatal Budapesten, az 1-es villamoson, vagyis felmászott az ütközőre és úgy utazott – erről a Bp-i Autósok Közössége töltött fel egy videót

Azt gondoljuk, hogy ez az a jelenség, ami teljesen soha nem fog kihalni a köztudatból” – jegyezték meg, közzétéve a felvételt.  

Egy korábbi eset kapcsán anno megszólalt a villamos szakszervezet képviselője és arra hívta fel a figyelmet, hogy a mutatvány bizony életveszélyes, mivel a modern villamosok sokkal gyorsabban mennek, mint a 40-50 évvel ezelőtt közlekedő szerelvények. Ha valaki egy ilyen járműről leesik, nagyon súlyosan megsérülhet, sőt ha a másik irányból érkező szerelvény elé esik, halálos baleset is történhet. A szakember akkor azt is hangsúlyozta, hogy ha tujázót látunk, szóljunk a járművezetőnek, ő ugyanis nem látja, ha valaki felkapaszkodik a szerelvény hátuljára.

Ám nem csak a fővárosban fordul elő a tujázás, egy miskolci villamoson is volt már erre példa, legutóbb idén februárban.

Egyre gyakrabban utaznak így főleg fiatalok, és nem azért, mert bliccelni akarnak, hanem mert ha felvétel készül, azzal népszerűek lehetnek pár napig az interneten. Pedig tujázott már úgy fiatal fiú, hogy tragédia lett belőle: néhány éve egy 10 éves fiú esett le a budapesti 14-es villamos ütközőjéről és súlyos koponyasérüléseket szenvedett.

Kiemelt fotó forrása: Bp-i Autósok Közössége – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top