nlc.hu
Aktuális

Meghalt Andresz Kati szinkronszínésznő

Meghalt Andresz Kati

A népszerű szinkronszínésznő, Andresz Kati 68 éves volt.

Andresz Kati a hangját Romy Schneider és Susan Sarandon mellett a Szulejmán sorozat Afife-jének is kölcsönözte. Andresz Kati 1978-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán és még az évben a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház tagja lett – írta a Színház Online.

Meghalt Andresz Kati

Andresz 1981–1984 között a Pécsi Nemzeti Színház, 1984–1986 között a győri Kisfaludy Színház színésze volt. 1986–1987 között a szolnoki Szigligeti Színházban játszott, mielőtt 1987-ben a Jurta Színházhoz igazolt volna.

Andresz 1988 óta szabadfoglalkozású színészként dolgozott.

„Mindannyian, akik a Mozit, TV-t folyamatosan nyomon követik, tudják, régebben méltán világhírű volt a magyar szinkron… manapság, a piacgazdaság korában már más idők járnak, de azért e nehezebb körülmények közepette is van még presztízse a “szakmának”!
Kati színpadi szerepei, irodalmi estjei mellett, amikben magam is láttam, évtizedek óta egyik ikonja a magyar szinkronnak (kölcsönözte különleges orgánumát már többek közt Romy Schneidernek, Susan Sarandonnak, és például a közkedvelt Szulejmán sorozatban a mindenki által tisztelt Afife asszony hangja is volt… ” – írta róla a BorArtRoom blog.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top