nlc.hu
Aktuális

Polány vonalas telefon nélkül

Vonalas telefon nélkül maradhat egy somogyi falu

Postán jelezte ezt a szolgáltató az érintetteknek.
telefon

Megszüntetik a vezetékes telefont a faluban, de az internet és a mobilhálózat is katasztrófa a 218 fős Polányban – írja a sonline.hu. A portálnak egy, ott élő 82 éves férfi jelezte, hogy levelet kapott a telefonos szolgáltatójától, miszerint  a közeljövőben megszüntetik a vezetékes telefonos szolgáltatást a faluban. Ezzel szerinte nincs egyedül, mert a többi polányi érintettnek is hasonló levelet postáztak.

Az idős helyiek számára a vezetékes telefon jelenti a köldökzsinórt a világhoz, és sok mindent el tudnak intézni telefonon. Ráadásul a vezetékes telefonos csomagja ingyen volt az internet mellé, csak kapcsolási díjat kellett fizetnie. A mobiltelefonok egyébként már régóta katasztrofálisan használhatóak a domboktól ölelt kis faluban, most a helyzet azzal rosszabbodott, hogy az internetkapcsolat is szakadozik.

Állítólag hálózatfejlesztés miatt lépi meg a szolgáltató a vezetékes telefonszolgáltatás megszüntetését. 

A 82 éves férfi aggódik, ha telefonon váratlanul rendőrt vagy mentőt kell hívni, sikerrel jár-e majd.

Mobilra és tévére még költünk, vezetékes telefonra már kevésbé – derült ki az NMHH legutóbbi adataiból. A háztartások távközlési kiadásainak jelentős részét a mobiltelefon és az ahhoz kapcsolódó mobilinternet-szolgáltatások 11 ezer forintos díja teszi ki. Ez jellemzően két előfizetés költsége. Tízből kilenc család biztos, hogy előfizet a televízióra, melynek átlagosan 4200 forint az előfizetői díja. Ezt követi a helyhez kötött internet, mely a háztartások háromnegyedében érhető el, átlagos díja pedig 4500 forint. Az otthoni telefon átlagosan 2 ezer forintos költsége sem elhanyagolható, de ez a szám évről évre csökken – mutat rá a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság idei kutatása.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top