nlc.hu
Aktuális

Solymári kettős cserbenhagyásos gázolás

Visszamentek a rendőrök a múlt heti kettős cserbenhagyás helyszínére, nem hittek a szemüknek – videó

A solymári kettős gázolás helyszínén lévő zebrán életveszélyes a közlekedés.

December elején zebrán elkövetett kettős gázolás után hajtott el egy X6-os BMW sofőrje Solymáron. A magyar-orosz állampolgárságú gázoló másnap került a rendőrség kezére egy második kerületi lakásban.

A rendőrök most kamerával mentek vissza a gázolás helyszínére, sötétedés után. Azt kellett tapasztalniuk, hogy nagyon sok autós nem ad elsőbbséget, nemhogy a kijelölt gyalogátkelőhely mellett várakozó, de az úttesten éppen átkelő emberek részére sem.

Közösségi oldalukon ezt írták:

“Úgy döntöttünk,

lecsekkoljuk, egyedi esetről volt szó, vagy sem. Hát, SEM!

Rögtönzött közlekedési akciónkban kollégáink próbáltak átjutni az út egyik oldaláról a másikra. A tapasztalások elkeserítők, időnként a vak szerencse és a „gyalogos” óvatossága miatt nem történt a múltkorihoz hasonló tragédia.

 

Az átkelőhely, amit egyébként fokozott óvatossággal kellene megközelíteni, jól belátható, megvilágított. Ennek ellenére sokan úgy gondolták,

törvényen kívüliek, a féket nem ismerik,

ők a nagyobbak és erősebbek, a gyalogos meg várjon a sorára, pedig elsőbbséget kell neki adni!

Mostani akciónk alatt kb. minden 9. percben lemeszeltünk egy sofőrt, aki hasonlóan gondolkodott – vagy nem érdekelte a zebrán sétáló gyalogos, vagy nem figyelt és húzott át úgy a csíkokon, hogy kollégánknak kellett lavíroznia, toporognia. A 17 szabálytalanul átsuhanó autós mellett ráadásként fogtunk ittas, illetve mobiltelefonáló vezetőket és olyat is, akinek nem volt jogosítványa.

Egyre nehezebb megtalálni azt a rendőrségi kommunikációs eszközt, amivel a járművezetőket jobb belátásra, szabálykövetésre lehet rábírni. Magyaráztunk, kértünk, sokkoltunk… Nem értjük, mit nem lehet azon érteni, hogy

emberek élete nem tehető kockára!

Add meg a gyalogosnak, ami a gyalogosé! Övé az elsőbbség! A legvédtelenebbé! Nem a tiéd, a tonnás járműveddel!”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top