nlc.hu
Aktuális

Falcon Benefit piramisjáték lebukás

Sok ezer magyart vert át egy piramisjáték szervezője

A Magyar Nemzeti Bank több mint másfél milliárd forintos bírságot szabott ki két piramisjáték szervező magyar cégre – írja a Telex. A Falcon Kereskedőház Kft. és a Falcon Benefit Kft. irreálisan magas garantált hozamot ígért. Ennek keretében

Sok ezer magyart vert át egy piramisjáték szervezője

illegálisan gyűjtötte be több ezer ember pénzét,

miközben nem is volt olyan tevékenysége, amivel valóban megtöbbszörözhette volna a befektetéseket.

A cégek féláron árultak utalványokat, amelyeket a befektetők három hónap után teljes áron válthattak vissza. Három hónap alatt így elvben 100 százalékot fialt volna a befektetés. Az utalványoknak semmilyen fedezete nem volt, sehol nem lehetett beváltani azokat, a Falcon cégeket leszámítva. A cégek rendszeresen hazudoztak az ügyfeleiknek arról, hogy a pénzüket nemsokára visszafizetik, ám azt nem tették meg.

A cégek számláiról az MNB 2,3 milliárd forintot mentett meg, amiből a pórul járt befektetőket kártalanítják majd. Az MNB arra kér mindenkit, aki a Falcon-cégeknél fektette be a pénzét, hogy tegyen feljelentést, és jelentse be polgári jogi igényét a befektetése visszafizetésére.

Az MNB tavaly novemberben csapott le a két cégre,

akkor zárolták a számláikat, blokkolták a honlapjukat, és azonnali hatállyal megtiltották nekik, hogy bármilyen bejelentéshez kötött pénzügyi tevékenységet végezzenek.

Frissítés!

Az MNB jogosulatlan pénzügyi tevékenység, pénzeszközök engedély nélküli gyűjtése miatt szabott ki bírságot. Emellett csalás, jogosulatlan pénzügyi tevékenység piramisjáték szervezése és közokirat-hamisítás gyanúja miatt feljelentést tett, mert a mert konstrukció eleve csalásra, illetve piramisjáték szervezésére irányulhatott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top