nlc.hu
Aktuális

Hazaengedték a székelyudvarhelyi falomlás két könnyebb sérültjét.

Elhagyhatja a kórházat a falomlás két könnyebb sérültje

A székelyudvarhelyi falomlás során könnyebben sérült két diáklány otthon töltheti a karácsonyt.

Zörgő Noémi, a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal szóvivője az Agerpresnek elmondta, hogy a Tamási Áron Gimnázium kollégiumának falomlásakor megsérült három diáklány közül kettő csütörtökön elhagyhatja a kórházat.

Elhagyhatja a kórházat a falomlás két könnyebb sérültje

A lányok egészségi állapota jó, pszichológiai tanácsadást kapnak.

A harmadik lány súlyos gerincsérült lányt válságos állapotban szállították a marosvásárhelyi klinikára, ahol sajnos kritikus állapotban fekszik. A falomlás során elhunyt 17 éves Sipos Dávidot csütörtökön kísérték utolsó útjára szülőfalujában, Farkaslakán. Bár a fiút sikerült kiemelni a romok közül, nem sikerült újraéleszteni. Halálát az omlás során elszenvedett súlyos sérülések okozták. 

A hétfő délután történt falomlás során négy diák került a romok alá.

A kollégium csatornázási munkálatainak kivitelezését végző cég vezetőjét, László Szilveszter Sándort hatvan napra házi őrizetbe helyezték. A vállalkozót az építkezések minőségi követelményeire vonatkozó törvény megsértésével, gondatlanságból elkövetett emberöléssel és gondatlanságból elkövetett testi sértéssel gyanúsítják. Az ügyben több tanút kihallgatott és dokumentumokat foglalt le az ügyészség – írja a Transtelex.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top