nlc.hu
Aktuális

Mészárlás a prágai Károly Egyetemen

Tömegmészárlás Prágában: több mint 15 ember halt meg

A tömeggyilkosság fiatal elkövetője szintén életét vesztette.

A cseh rendőrség szerint már több mint 15 halálos áldozata és 24 sebesültje van annak a lövöldözésnek, ami a prágai Károly egyetem melletti Jan Palach téren történt csütörtökön, közölte a BBC.

A rendőrség szerint a tettest „semlegesítették”.

 

Prága polgármestere, Bohuslav Svoboda szerint a fegyveres lezuhant az épületről és meghalt, mások szerint a támadó öngyilkos lett – írja a Magyar Hang, cseh források alapján. A cseh belügyminiszter, Vít Rakušan szerint a lövöldözés egyetlen ember műve volt, és biztosította a lakosokat arról, hogy elmúlt a közvetlen veszély. A rendőrségi sajtótájékoztatón elhangzott, hogy

a 24 éves elkövető szintén az egyetem hallgatója volt.

 

A fiatal férfi egy Prága melletti faluban élt. Apjának holttestét szintén csütörtökön találták meg. A rendőrség szerint nem terrorista akció történt, az elkövető holttestét pedig az egyetem bölcsészettudományi karán találták meg. Petr Fiala cseh miniszterelnök lemondta programjait a „tragikus események” miatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top